Ters köşe yaptı! Adaylığı gündemde olan Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan Cumhurbaşkanı tanımı!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan partisini ters köşe yapacak açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için, ''Bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı" dedi.

GİRİŞ 12.07.2021 02:33 GÜNCELLEME 12.07.2021 03:12
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Muhtarlar Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı'nda olması gereken vasıfları açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış gelmişti. Kuşoğlu, Ankara'da parti binası açılışı sırasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan "Cumhurbaşkanı adayımız" diye bahsetti. Kuşoğlu'nun açıklamalarını yorumlayan CHP lideri ise, "Acele söylenmiş sözler" ifadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı'nın ortak tavrını işaret etti.

CUMHURBAŞKANI ADAYI'NI TANIMLADI

Seçim tartışmalarının gündemde olan sırada CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Edirne Muhtarlar Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı adayında olması gereken kriterleri sıralayan CHP lideri, adayın parti genel başkanı olmaması gerektiği savını yineledi.

"ÖNCE KAFAMIZDAKİ NİTELİKLER OLUŞMALI"

CHP liderinin, Cumhurbaşkanı adayının vasfı konusunda yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı.

"SEVECEN VE ADALETLİ OLMALI"

Mütevazı olmalıdır. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla birilerinin tehdidine maruz kalamaz. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı ahlaklı bir cumhurbaşkanıdır. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı vatandaşla muhattap olurken alçak gönüllüdür.Bir cumhurbaşkanı arıyorsak önce kafamızda niteliklerini oluşturmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı sevecen ve adaletli olmalı.

YORUMLAR 94
  • İmam43 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın millet ittifakı adayımız Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan derlerse hiç şaşırmayın sakın.
    Cevapla
  • ASIL MESELE 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani demek istiyorki, Cumhurbaşkanlığı vasfı bende yok, Aday olursam kaybederim, kaybedince beni chp nin Genel başkanlığından atarlar, en iyisi ben böyle rahatım. Zaten Aday ol diyenlerde bundan kurtulmak için diyorlar.!
    Cevapla
  • Elaziz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Aziz Vatanın evlâtları bu neidübelirsizlere c.başkanlığı makamını vermeyecektir.
    Cevapla
  • kamil. 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tilkilik yapıyor aklısıra verd,ği demeçlerle.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aday olmaz, olamaz boşuna gündemi bununla meşgul etmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde