Evde bakım maaşı ne kadar? (2021 Temmuz-Aralık)

Temmuz ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından 2021’nin sonuna kadar geçerli olacak evde bakım yardımı zamlandı. Peki 2021 Temmuz-Aralık evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı ne kadar? (2021 Temmuz-Aralık)
Evde bakım maaşı ne kadar? (2021 Temmuz-Aralık)
GİRİŞ 15.07.2021 10:42 GÜNCELLEME 15.07.2021 10:42

Evde bakım aylığı alabilmek için; illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde sosyal hizmet merkezlerine yapılır. Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen herkes evde bakım maaşı alabilir. Tabi ki bunun için belirlenen şartların taşınması gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, temmuz ayı memur maaşlarında yapılan düzenleme doğrultusunda Evde bakım yardımının arttığını belirtti. 

2021 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa “evde bakım yardımı” yapıldığını aktaran Bakan Yanık, 2021 yılı temmuz-aralık dönemi için evde bakım yardımının aylık 1.657,86 TL’den 1.797,97 TL’ye çıkarıldığını kaydetti. 

Bakan Yanık ayrıca ağır silikozis hastalarına verilen aylık desteğin de 1.677,45 TL’den 1.819,22 TL’ye çıktığını belirtti.

Evde Bakım Aylığı Alabilmek İçin Önemli Üç Şart!

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu

Bakıma muhtaçlık kriterinin olması

Gelir kriterlerinin uygun olması

Kimler Bakıcı Olabilir?

Evde bakım ücretinden yararlanabilmek için engelli kişiye bakacak olan kişi ile engelli akraba olmak zorundadır, akrabası yoksa mahkemece tayin edilen vasisi bakıcı olabilir. Engelliye bakıcı olacak kişilerin engelliyle aynı adreste ikamet etmesi şarttır.

Ancak bakıma muhtaç engelliye aynı adreste bakacak akraba veya vasisi olmaması durumunda bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin de bakım hizmetinin verilmesinde sorun veya yetersizlik olmayacağına kanaat getirmesi şartıyla, bakım hizmeti her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adreste bulunan akraba ya da vasi tarafından da verilebilir. Bu durumda engellinin 24 saat içindeki tüm ihtiyaçlarının giderilmesi ve bakıcının fiilen en az 8 saat engelliyle birlikte olması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi