CHP'li eski vekil Berhan Şimşek'e hapis talebi

Bir televizyon kanalında ‘Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan’ diyen CHP eski milletvekili Berhan Şimşek hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede Şimşek’in 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

CHP'li eski vekil Berhan Şimşek'e hapis talebi
CHP'li eski vekil Berhan Şimşek'e hapis talebi
GİRİŞ 12.07.2021 21:08 GÜNCELLEME 12.07.2021 21:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bir televizyon kanalında, 22 Ocak 2021 tarihinde çıktığı bir programda ‘Vali militan, Kaymakam militan, Yargıçlar militan’ diyen CHP eski milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, ‘militan’ kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre, ‘bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse’, ‘bir siyasal örgütün etkin üyesi’, ‘mücadelesini zor kullanarak ve yasa dışı yollarla yapan taraftar”’ diye 3 anlamının bulunduğu kaydedildi.

İDDİANAMEDE 'MİLİTAN' KELİMESİNİN ANLAMINA YER VERİLDİ
İddianamede, ‘militan’ kelimesinin yasa dışı yollarla mücadele eden, savaşan ve bir siyasal örgütün etkin üyesi olması anlamını taşıdığı, valiler, kaymakamlar ve yargıçların Türkiye Cumhuriyeti’nin yürütme ve yargı organlarını temsil eden kişiler oldukları vurgulandı. Vali, kaymakam ve yargıçların Anayasa ve kanunlara uygun olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına çalıştıklarının ifade edildiği iddianamede, bu sıfatlar haiz kişilere ‘militan’ denmesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve devletin yargı organlarının illegal bir idari örgütlenme olarak algılanmasına sebebiyet vereceği kaydedildi.

İddianamede, Berhan Şimşek’in katıldığı televizyon programında söylediği ‘Vali militan, Kaymakam militan, Yargıçlar militan’ sözlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve devletin yargı organlarını aşağılama suçunu oluşturduğu belirtildi.

2 YIL KADAR HAPİS TALEBİ
Şimşek’in suçlamaları kabul etmediğinin anlatıldığı iddianamede, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin yargı organlarını alenen aşağılama’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İçişleri Bakanlığı’nın müşteki olarak yer aldığı iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Şüpheli Şimşek, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • GÖRELE 2 yıl önce Şikayet Et
    bence yuttaşlıkdan çıkarılmalı...
    Cevapla
  • Güzel İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de kanunlar kökten değişmeli ilk öncelikle Devlete karşı silahlı eylemde bulunan ve terör olaylarına karışanlara kesinlikle idam edilmeli.Dünyada artık bu kapitalist sistem yürümüyor.yüce Allah CC bizlere kuranı Kerim gönderdi orda nasıl yönetileceğimizi ap açık yazdı ama Allahın kanunları yerine gidip yamalı bohça gibi onun bunun kanunlarını toplayıp anayasa ve kanunlar yapmışız.."Allahın indirdikleriyle hükmetmeyenler kâfirlerin taa kendisidir"diyor ayette yüce Allah...nokta
    Cevapla
  • Fenerbahçe 2 yıl önce Şikayet Et
    militan görmek istiyorsan aynaya bak pkk dhkpc sempatizanı adi müptezel
    Cevapla
  • E.G 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz çocukken bu Berhan Şimşek denilen zatı sırf Minyeli Abdullah filmindeki rolünden dolayı adam sanırdık..Meğerse yanılmışız..
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas militan olan ta kendisidir.Bu CHP de ipini koparan küstahlasiyor.Biz ülke olarak cok demokratiz biraz fazla.Birilerinin bu hadsizllere haddini bildirmesi gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler