Başkan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü
Başkan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü
GİRİŞ 12.07.2021 22:43 GÜNCELLEME 13.07.2021 00:23
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Yitzak Hertzog’u göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti. Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN FİLİSTİN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ticaretin salgına rağmen arttığını, bu potansiyelden faydalanmanın ortak çıkar olduğunu dile getirdi.

Tüm görüş ayrılıklarına rağmen temas ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının BM kararları çerçevesinde iki devletli, kalıcı ve kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu belirtti.

Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerinin müspet mecrada seyretmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun sürdürülmesi noktasında mutabık kaldıklarını belirtti.

Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesi hakkında Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Herzog, Erdoğan'ın kendisini İsrail'in yeni cumhurbaşkanı olması dolayısıyla tebrik ettiğini aktardı.

'MUTABIK KALDIK'

Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenliği ve istikrarı için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaptıklarına işaret eden Herzog, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 30
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece orta doğu yok bütün dünya güvenliği ve istikrarı için gerekli.
    Cevapla
  • Bir G@rip 2 yıl önce Şikayet Et
    Kudus KIZIL ELMAMIZDIR. ALLAH CC izniyle suriyenın Irak sınırından aşağı indikmi golan tepelerine dayanırız. sonra ver elini filistin
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    israil le anlasma bütün arablardan anlasmadan daha iyidir.
    Cevapla
  • El turqo 2 yıl önce Şikayet Et
    Esad ile gorusmeyen israil ile nasil gorusuyor anlamis degilim
    Cevapla
  • Hamen 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir lider seçimle geldi. esed de gitse yeni gelenle ilk görüşen ülke eminimki biz oluruz.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Parayla halolmuş bir MAVI MARMARA konusu ve kanayan filistin yarası,AB ile ABD,nın yardimlari ile orta doguyu CIT içinde tutabilecek yahudi gücü,nerdeyse bu yörede ikinci bir japonya!Görüldügü gibi kolay,olmiyacak bir türk und israil yakinlaşmasi,benim tahminim bizlerin bu yakinlaşmayi arzu ettigimiz ve israil ninde bunu bilmesi,Nerdeyse daha çocukken düşündügüm,türkiye,iran bae diger zengin emiratlar ve israil,al sana büyük saydigimiz devletlerden daha büyük bir güç,ama!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi