Son Dakika... Türkiye'den İsrail'e tepki: Tam bir zorbalık örneği

Son Dakika haberi; Dışişleri, terör devleti İsrail'in Humsa el-Favka köyünde Filistinlilere ait evlerin yıkarak 35’i çocuk 70 kişiyi yerinden etmesine sert tepki gösterdi.

Son Dakika... Türkiye'den İsrail'e tepki: Tam bir zorbalık örneği
Son Dakika... Türkiye'den İsrail'e tepki: Tam bir zorbalık örneği
GİRİŞ 13.07.2021 09:33 GÜNCELLEME 13.07.2021 10:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan ve Kasım 2020'den bu yana muhtelif kereler İsrail'in yıkım uygulamalarına maruz kalan Humsa el-Favka köyünde Filistinlilere ait evlerin yıkılması sonucu 35'i çocuk 70 kişinin yerlerinden edilmesi, kabul edilemez bir başka zorbalık örneği ve uluslararası hukuk ihlalidir." ifadesi kullanıldı.

Batı Şeria'daki Humsa el-Favka köyü

İsrail'in, sadece 2021'de Batı Şeria'da Filistinlilere ait 421 yapıyı yıkarak 592 kişiyi yerinden ettiği anımsatılan açıklamada, ülkenin bu uygulamalarının, uluslararası toplumun yıkımları durdurma çağrılarına kulak asmadığı ve tek taraflı uygulamalarıyla işgali ilhaka dönüştürmeyi amaçladığının açık göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İsrail’in söz konusu hukuk ve insanlık dışı uygulamalarını kınıyor, İsrail'in işgal altındaki topraklarda işlediği suçlardan sorumlu tutulmasına yönelik hukuki süreçlere desteğimizi bu vesileyle yineliyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

2020'DE TAMAMEN YIKILMIŞTI

Daha önce 4 kere yıkıma maruz kalan Humsa el-Favka köyü, İsrail'in "askeri atış alanı" olarak belirlediği ve 38 bedevi köyünün kısmen ya da tamamen bulunduğu bölgede yer alıyor. İsrail güçlerinin tekrarlayan yıkım eylemlerine maruz kalan köy, Kasım 2020'de tamamen yıkılmıştı.

YORUMLAR 10
  • Bir garip insanoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah İsrail'i kahru perişan etsin inşşallah amin
    Cevapla
  • Müslüman-türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Israilin bütün çevresi müslüman ülkelerle çevrili. Hepsi israile sınırlarını kapatsa açlıktan geberirler yahudi kâfirler. O kadar müslüman ülkelerin yanı başında israil yine bir müslüman ülkeye zulmediyor. Türkiyeden başka kimsenin gıkı çıkmıyor. Böyle susarak elbette sıra onlarada gelir
    Cevapla
  • Kafkas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlarin dedeleri zamaninda bizleri ingilizlere satmadimi sati onun cezasini cekir helede cekecek herşeyi hak edir az bile 400 yil huzur ve bariş vardi nankör millet
    Cevapla
  • Kudüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde görülmüş babanın cezasının oğluna kesildiği! İhanet edenler zaten cezasını Allah katında çekiyor. Ve onların ihanet etmesi kimseye zulüm etme özgürlüğü vermez. İnsan en azından şu çocuklara biraz acır el insaf yahu?
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bilmiyor mu, kendini kınayanlar laftan öte gitmez, gidemez?
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Baya sert tepki göstermiştir. Hatta israil birazdan özür diler ve 1960 lardaki sınırlarına kadar geri çekilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu