Tepki çeken portreler Ağrı'da sergilendi!

İş insanı Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonundaki İtalyan ressamların orijinal eserlerinden oluşan 58 yağlı boya tablo, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı’nda sergileniyor. Portrelerden bazıları ise tepki çekti.

Tepki çeken portreler Ağrı'da sergilendi!
Tepki çeken portreler Ağrı'da sergilendi!
GİRİŞ 13.07.2021 23:54 GÜNCELLEME 13.07.2021 23:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ağrı Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ve 'İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri' projesi kapsamında tabloları sergileyen Hikmet Eraslan'ın bazı portreleri tepki çekti.

'İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta' sergisi için 17'nci yüzyıldan kalma eşsiz İshak Paşa Sarayı’nda bir açılış töreni düzenlendi. Ağrı Valiliği’nin ilin tanıtımının yanı sıra kültürel değerlerin tanınırlığını sağlamak ve şehrin ekonomik yapısına katkı sunmak amacıyla yaz boyunca düzenleyeceği etkinliklerin bir parçası olan serginin açılışına gösterilen ilgi de yüksek oldu. 

'TÜRBANLI ERKEK' PORTRESİ TEPKİ ÇEKTİ

İshakpaşa Sarayı'nın girişine sergiye davet adı altında afiş bezde asılan 'İncil okuyan kadın' portresinin olması halk tarafından tepkiyle karşılandı. İtalyan ressamların bir başka eserinde ise 'Türbanlı erkek' portresinin olması tepki çekti. Bir ay süreyle açık kalacak olan 'İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta' sergisi, sanatseverler tarafından 3 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

'Türbanlı Erkek' portresi

 

 

YORUMLAR 11
  • Ulaş 2 yıl önce Şikayet Et
    reklâm bu ne var bu işte ama sergi önemli.
    Cevapla
  • aytaç 2 yıl önce Şikayet Et
    herşey haber olmak zorunda değil...
    Cevapla
  • Araphan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağrı Ağrı olalı böyle zulüm görmedi, bir Ağrılı olarak bunun altında farklı bir şey var Doğubayazıt da o sergi parmak sayısı kadar ilgi görür
    Cevapla
  • Mücahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden dostum sanat ortak bir dildir ve insan olan herkes güzele ilgi gösterir. Sadece mürteciler ve de insan olmayanlar ilgisiz kalır.
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanat.
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam güzel çizmiş, turban diyen arkadaş bi ara turbanin ne olduguna baksin yada gözlük taksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?