15 Temmuz'da tankın altına yatmıştı, o kahraman konuştu!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yattığı görüntüsü ile tanınan Metin Doğan, o gece yaşananları anlattı.

15 Temmuz'da tankın altına yatmıştı, o kahraman konuştu!
15 Temmuz'da tankın altına yatmıştı, o kahraman konuştu!
GİRİŞ 14.07.2021 13:47 GÜNCELLEME 14.07.2021 13:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini evinde televizyon izlerken öğrenen ve öğrenir öğrenmez Atatürk Havalimanı'na giden Metin Doğan, tankın önüne yatarak yaptığı eylemin yüzbinlerce insanın canını kurtarabileceğini düşündüğünü belirtti.

"BEN TÜRK ASKERİYİM SİZ KİMİN ASKERİSİNİZ DİYE BAĞIRDIM"

Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yattığı görüntüsü ile tanınan Metin Doğan, eyleme başlarken amacının ölmek olduğunu söyleyerek, “Ben o an benim ölümümün yüzbinlerce insanın canını kurtarabileceğini düşündüm. Yaptığım eylem Cumhurbaşkanımızın çağrısından 1 buçuk saat önceymiş. Bu eylemi yek başına yapmak o kadar zor ki. İçinizden birden bir kişilik oluşuyor. O eylemi yapmamanız için sizi ikna etmeye çalışıyor. Birden havaya ateş açmaya başlayınca bende o gazla koştum üzerlerine doğru. Tankın önüne geçmekte zor. 10 tane falan asker vardı. Geldim tankın önüne ellerimi kaldırdım. Bunlar frene bastılar. Ben Türk askeriyim siz kimin askerisiniz diye bağırdım. Bir an duraksadılar. Sonra karşılıklı laflar başladı. Tank durmuştu ama motoru çalışıyordu. Karşısında güçlü de dursanız titriyorsunuz. Asfaltı titretiyor böyle. Amaç ölmekti.

Ölürsem başarıya ulaşacaktım. Son model tankları göndermişler. Yattım tankın önüne kelime-i şahadet getirdim. Tank geldi durdu. İnsanlar bağrışmaya başladı. Daha sonra kalkıp tekrar tankın önüne geçtim. Bana bağırmaya başladılar ateş edeceğiz diye. Onları tahrik etmek için tişörtümü falan çıkardım. Ateş etsene dedim. Onlar yine gaza bastılar. Bu defa hızlı bir şekilde diğer paletin altına yattım. Palet geldi omzuma değdi. Etrafta yapma diye bağıranlar benim öldüğümü düşündüler, tankın etrafını sardılar. O an ölmeden amacıma ulaştığımı hissettim” dedi.

"CUMHURBAŞKANI YAHUDİLERE PARMAĞINI SALLAYAN BİRİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldikten sonra, şehir şehir gezerek çocuklarla okullarda buluşan Metin Doğan, “Cumhurbaşkanı Yahudilere parmağını sallayan biri. İster istemez sizin kahramanınız oluyor. Firavunların sadece eskide olmadığını, 21. yüzyıl firavunlarına karşı Cumhurbaşkanımızın olduğuna inanan biriyim. Ona karşı özel bir sevgim var. 15 Temmuz'la alakalı 65 tane program yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımızla görüştük. Çocuklar seni çok seviyor, çocuklarla ilgili program yap dedi. Biz onları sadece sınavlara hazırlamamalıyız. Hayata da hazırlamalıyız. Onlara dünyanın tüm gerçeklerini anlatmalıyız. Bu tür programlarla onların duygusal zekalarını daha aktif hale getirip yaşamış oldukları toplu karşı daha sosyal duyarlılık kazanmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Boğaçhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak bu yiğit kardeşimizi iki cihanda aziz eylesin, amin.
    Cevapla
  • Pendikli 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö’nün finans ayağı hâlâ aktif çalışıyor.Fetö’den ihraç edilenlere kapıları sonuna kadar açanları niçin görmezler ya da sormazlar
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun yiğidim.
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    biz türkler merminin üzerine çıplak koşacakkadar ölmekden korkmayan ölürsek şehit kalırsak gazi ruhuyla besleniriz.
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapabilmek için önçe korkusuz bir yüreğiniz sınırsız cesaretiniz ve davanız olmalı derdiniz olmalı.Her babayiğitte olmayan bir cesaret örneği.Dünyada az bulunur bu aslan yürekli kardeşimizin yüreğinden öpüyorum.Allah sayılarını artırsın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı