Aynı aileden 3 kahraman! O gece helallik isteyip evden çıktılar, aynı yerde şehit düşler

Mehmet, Hakan ve Lütfi Gülşen... Abi, kardeş ve kuzen... 15 Temmuz 2016 gecesi çocuklarından helallik isteyip, “Hainlere dur demeye gidiyoruz” diye çıktılar evlerinden. Beştepe’de tutmaya başladıkları vatan nöbetinde, şehit oldular.

Aynı aileden 3 kahraman! O gece helallik isteyip evden çıktılar, aynı yerde şehit düşler
Aynı aileden 3 kahraman! O gece helallik isteyip evden çıktılar, aynı yerde şehit düşler
GİRİŞ 15.07.2021 13:59 GÜNCELLEME 15.07.2021 14:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi Saat 00.24’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk’te Hande Fırat’a FaceTime ile bağlanarak halkı meydanlara davet etti.

Aynı aileden Mehmet Gülşen (61), kardeşi Hakan Gülşen (43) ve kuzenleri Lütfi Gülşen (63), Kızılcahamam ilçesinden darbecilere karşı direnmek için yola çıktı.

Yakınlarından, çocuklarından helallik isteyip, “Darbecilere dur demeye, onlarla savaşmaya gidiyoruz. Biz şehit olmaya gidiyoruz” diyerek 70 kilometre yol yaptıktan sonra Beştepe’ye geldiler. Gece boyunca Cumhurbaşkanlığı önünde nöbet tuttular.

Artık gün ışımaya başladığında Beştepe ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın arasında kalan bölgede nöbet tutarken alçak uçuş yapan F-16’nın bıraktığı bombadan kaçamadılar. Abi, kardeş ve kuzen, aynı yerde yan yana şehit düştüler. 

SON TELEFON...

Mehmet, Hakan, Lütfi, üçü de evli ve 2’şer çocukluydu. Doğup-büyüdükleri Ankara Mahkeme Ağacin köyünde yan yana toprağa verildiler. Onlar için şehitlik oluşturuldu.

15 Temmuz’da 2 kardeşini ve amca oğlunu kaybeden Nizami Gülşen, o geceyi şu sözlerle anlattı:

“Onlar darbe girişiminde vatan savunması için yola çıktılar. Helallik isteyip, ‘Şehit olmaya gidiyoruz’ diyerek aynı araçla Ankara’ya gittiler. Beraber gittiler, beraber direndiler, yan yana şehit oldular. Allah vatanımıza bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Üçü de vatanına, davasına sadık güzel insanlardı. Gece boyunca telefonla konuşmuştuk, en son konuştuğumuzda sabah saat 05.00 gibiydi. ‘Elimizde şanlı bayrağımız tanklara karşı direniyoruz’ dediler. Son görüşmemiz de o oldu. Bir daha haber alamadık. Telefonları kapandı, o an şehit olduklarını anladım.”

CENAZELERİ 14 SAAT SONRA BULUNDU

Metehan Gülşen, cenazelerin bulunduğu anı gözleri dolu dolu hatırlıyor:

“Ertesi gün yani 16 Temmuz’da babamları bulmak için tüm hastanelere baktık, her yere gittik. Ancak hiç haber yoktu. Amcam Hakan, belediyede güvenlik görevlisiydi. Şehit düştükleri yerde biri onu botundan tanıyarak, 3 cenazeyi de belediyenin soğuk hava deposuna götürmüş. Şehit düştükten yaklaşık 14 saat sonra cenazelerini soğuk hava deposunda bulduk...”

‘HERKES DÖNDÜ, BABAM DÖNMEDİ’

Babasının mezarı başında dua eden Lütfi Gülşen’in oğlu Metehan Gülşen’in sözleri, yürek dağladı:

“Kızılcahamam’dan Ankara’ya giden herkes dönmüştü ama babam dönmemişti. Hiçbirine ulaşamıyorduk. O an babamın, amcalarımın şehit olduğunu anladım. Her geçen gün babamın yokluğunu daha çok hissediyorum, tek tesellimiz vatan için şehit olması, onunla gurur duyuyorum. Böyle bir babanın evladı olduğum için gururluyum.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mekanlar ı cennet olsun inşaallah,,, Amin
    Cevapla
  • Cemil Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Minnettarız.
    Cevapla
  • zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun.Amin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne olduğunu anlamadık, siz hangi ara anladınız, helallik isteyip çıktınız dışarı? Bylock gibi örgütlü haberleşmeniz mi var çıkar bir gün kokusu.
    Cevapla
  • asımın nesli 2 yıl önce Şikayet Et
    ulen müptezel,sana laf anlatmayı zul sayarım.mendebur herif.
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen anlamadın niye???işine gelmedi... milyonlarca insan sokaklarda,sen evde kahve içiyordun heral...
    Cevapla
  • VATANSEVER 2 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz gecesi, Vatanı, Ezanı ve Bayrağı için Canını feda eden Tüm Şehitlerimize ALLAH'tan Rahmet, Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. 15 TEMMUZ'U UNUTMA ve UNUTTURMA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?