Hatay’daki yangın halen devam ediyor! Ekipler teyakkuzda

Hatay'ın Hassa ilçesi Amanos Dağları'nda, dün akşam saatlerinde birbirine yakın iki bölgede çıkan orman yangınlarına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Sarp bölgedeki yangını söndürebilmek için iş makineleriyle yol açma çalışması yapılıyor.

GİRİŞ 16.07.2021 12:42 GÜNCELLEME 16.07.2021 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

​İlçeye bağlı Akbez Gazel Uşağı Mahallesi kırsalı Amanos Dağları'ndan dün akşam saatlerinde alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, birbirine birkaç kilometre mesafede iki noktadaki yangınlara müdahale etti. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Sarp ve dik yamaçların bulunduğu bölgeye ulaşmakta zorlanan ekipler, iş makineleriyle yol açtı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede etki alanını genişletti.

Ekipler, gece boyunca alevlerin söndürülmesi için çalışmalarını yürüttü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale başladı. İş makineleri dağlık alanda yol açma çalışması yürütürken, çok sayıda arazöz, su tankı ve itfaiye personeli karadan 2 uçak ve 6 helikopterle da havadan yangına müdahale ediliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri kundaklıyor ormanları..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar