Son dakika... MİT ve TSK'dan operasyon! Etkisiz hale getirildiler

MİT'in Irak'ın kuzeyinde bulunan Duhok'taki operasyonunda, Türkiye'ye patlayıcı göndermeye çalışan PKK'lı teröristler Barış Soydan ve Emrah Yıldızer etkisiz hale getirildi. MSB'de 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son dakika... MİT ve TSK'dan operasyon! Etkisiz hale getirildiler
Son dakika... MİT ve TSK'dan operasyon! Etkisiz hale getirildiler
GİRİŞ 16.07.2021 10:16 GÜNCELLEME 16.07.2021 17:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK terör örgütü kadrolarının etkisiz hale getirildiği sınır ötesinde yürütülen operasyonlar, örgütün sözde yöneticileri ile eylemci kadrolar arasında irtibatın kesilmesini sağladı.

Operasyonlar nedeniyle saklanmak zorunda kalan üst düzey örgüt mensupları, PKK'lı teröristler üzerindeki hakimiyetini kaybetti.

MİT'TEN PKK'YA 2 ÇİZİK

Saklandıkları mağaralar dışına adım atamayan sözde üst düzey örgüt mensuplarının, örgüt varlığının devam ettiğini kanıtlamak amacıyla eylem talimatları verdiği tespit edildi.

MİT tarafından, Dewran Gilidax kod adlı Emrah Yıldızer ve Andok Oramar kod adlı Barış Soydan'ın ürettiği patlayıcıların söz konusu eylemlerde kullanılmasının planlandığı belirlendi.

Yerleri tespit edilerek takibe alınan 2 terörist, 4 Nisan'da Irak'ın kuzeyindeki Duhok kırsalında düzenlenen hava operasyonunda, beraberlerindeki patlayıcılarla etkisiz hale getirildi.

 Dewran Gilidax kod adlı Emrah Yıldızer ve Andok Oramar kod adlı Barış Soydan.

2018'de Irak'a geçen Yıldızer'in, PKK’nın Türkiye’ye yönelik eylemlerini planlayan sözde özel güç unsurları içinde patlayıcı ve sabotaj eğitimleri aldığı tespit edildi.

FIRAT KALKANI'NDA DA 7 TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesindeki bir üsse taciz ateşinde bulunan PKK/YPG'ye yönelik "cezalandırma atışlarında" 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Teröristlerin, Fırat Kalkanı bölgesindeki bir üsse taciz ateşinde bulunması üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan cezalandırma atışları sonucunda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü üyeleri Başilhaya Üs Bölgesi'ne taciz atışında bulundu. Herhangi bir zayiatın yaşanmadığı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları hemen harekete geçti.

Terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedeflere yönelik kara ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları yapıldı.

Tel Rıfat’ta belirlenen teröristlere ait hedeflerin tam isabetle vurulduğu atışlarda, terör örgütünün Kandil kadrosundan olduğu belirlenen 3 terörist, Şeyh İsa ve Ayn Daknah bölgelerindeki PKK/YPG mevzilerinde ise 4 terörist etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • karataş 2 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık aslanlar.
    Cevapla
  • Abidin 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman Kılıçdaroğlu duymassı dostları için çok uzulecek
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel aşarılı operasyonlar..Takdir edilecek nice güzel koordineli çalışma ve hasssas planlamalar.. Tebrikler...Ancak biz "sivrineklerle uğraşırkeeeennn", bataklığa ABD tarafından devamlı su dökülüyorrr ve "Irak kuzeyinden sonra Suriye'deki yapılanmasını" gözardı edersekkk hüsrana uğrarız.. ve maç bittiğinde güzel varyeteli hareketlere değil de sonuç ilan panosuna bakıyor tüm insanlar..
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsini vurun , sinirlarimizdaki butun tehlikeleri yok etmeliyiz
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri