2021 üniversite taban puanları! ÖSYM 2 ve 4 yıllık üniversite kontenjanları ve sıralamalar

ÖSYM, 2021 yılı üniversite taban puanları ve kontenjanlarının içinde bulunduğu YKS tercih kılavuzunu açıkladı. YKS sonuçlarının 4 Ağustos tarihinde açıklanması sonrasında adaylar 5-13 Temmuz tarihleri arasında AİS üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Lise mezunları eğitim almak istedikleri üniversitelerin hangi sıralama ve kaç puan ile alım yaptığını merak ediyor. İşte 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları, üniversite kontenjanları ve güncel sıralamalar..

2021 üniversite taban puanları! ÖSYM 2 ve 4 yıllık üniversite kontenjanları ve sıralamalar
2021 üniversite taban puanları! ÖSYM 2 ve 4 yıllık üniversite kontenjanları ve sıralamalar
GİRİŞ 16.07.2021 18:57 GÜNCELLEME 16.07.2021 18:57

Üniversite taban puanları, YKS tercih kılavuzunun erişime açılması ile araştırılmaya başladı. Hayallerindeki Yükseköğretim Kurumlarında üniversite okumak isteyen binlerce aday yerleşmek istedikleri üniversitelerin kontenjanlarını ve sıralamalarını merak ediyordu. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile öğrenciler tercih dönemi öncesinde ön lisans ve lisans programları hakkında bilgilendirildi. Devlet üniversiteleri için bu yıl 852 bin kontenjan ayrılırken vakıf üniversiteleri ise 171 bin öğrenci alımı yapacak. YKS sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adaylar üniversite tavan ve taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alarak tercih yapacak. Peki 2 yıllık  ve 4 yıllık üniversite taban puanları açıklandı mı? İşte ÖSYM 2021 YKS tercih kılavuzu...

2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Taban Puanları Açıklandı!

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Bu yıl ön lisans alımları için 492 bin kontenjan ayrılırken lisans bölümleri için 494 bin kişilik yer ayrıldı. Sizde yerleşmek istediğiniz üniversitenin taban puanlarını aşağıda bulunan linkten direkt olarak görüntüleyebilirsiniz. 

2 yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Taban Puanları İçin Tıklayınız!

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS tercih işlemleri 5-13 Ağustos tarihlerinde ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. TYT sınavına katılan ve 150 puan üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim bölümlerini tercih edebilecek. TYT'de sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı 180 ve üzeri olan adaylar lisans programlarını tercih edebilecek. 150 puanı alan ancak 180 ve üzeri alamayan adaylar sadece ön lisans bölümlerini tercih edecek. Sınav sonuç ekranında detaylı olarak adayların TYT, AYT ve YDT puanı yer alırken adaylar başarı sıralamalarını buradan görüntüleyecek.  

YKS Sonuçları 4 Ağustos'ta Açıklanacak!

26-27 Haziran tarihlerinde AYT, TYT ve YDT olarak üç oturumda düzenlenen üniversite sınavının sonuçları 4 Ağustos tarihinde erişime açılacak. Sınav sonuçları osym.sonuc.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile öğrenilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler