Mersin'deki orman yangını 3. gününde! Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Son dakika haberi: Mersin ve Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı. İki ilde toplam bin 700 hektar alan zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangınla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 17.07.2021 10:08 GÜNCELLEME 17.07.2021 15:47
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'deki orman yangınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, "Mersin'deki yangın 50 saattir devam ediyor. Bin 500 hektar alan zarar gördü. Yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmaları devam ediyor. Hatay'daki ormanda 200 hektar alan zarar gördü, bir kısmı örtü yangını." dedi.

EKİPLER HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE ETTİ

Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında iki gün önce çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Havanın kararmasının ardından dün çalışmalara ara veren söndürme helikopterleri, sabahın ilk ışıklarıyla müdahaleye yeniden başladı.

Kızılçam ormanındaki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

YANGINDA İLK GÜN 

Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında iki gün önce henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilmiş, yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye başlanmıştı. Yangının etrafını sardığı bazı evler, ekiplerce tedbiren boşaltılmış, alevler şiddetli rüzgar nedeniyle farklı noktalara sıçramıştı.

Bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Duruhan Mahallesi Şırşır mevkisindeki yangın ilk müdahale ekip merkezindeki tepeden helikoptere binip havadan inceleme yapmış, çalışmalar hakkında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi almıştı.

YANGINDA İKİNCİ GÜN 

Yangının ikinci gününde de ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürmüş, bölgeye farklı illerden gönderilmeye devam eden takviye ekipler, boşaltılan evlerin çevresinde önlem almıştı. Farklı mevkilere sıçrayan alevler nedeniyle bazı vatandaşların da evlerini tedbiren boşalttığı öğrenilmişti.

Geceyi, Duruhan Mahallesi Şırşır mevkisindeki yangın ilk müdahale ekip merkezinde geçiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, helikopterle bölgede incelemede bulunmuş, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi almıştı.

3'ÜNCÜ GÜNDE DE MÜDAHALE SÜRÜYOR

MERSİN'in Aydıncık ilçesinde perşembe günü sabah saatlerinde çıkan orman yangınını 3'üncü gününde söndürme çalışmaları devam ediyor.

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, perşembe günü sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün havadan ve karadan alevlere müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Ekiplerin 3’üncü günde de alevlere müdahalesi sürüyor. Geceleri yalnızca karadan gerçekleşen müdahale, havanın aydınlanmasıyla havadan da yapılmaya başlandı. 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 75
  • Zirtooo 2 yıl önce Şikayet Et
    Orman yakanın ecdadı tarihten silinmeli. bırakın gözaltı cezayı falan. idam şart idam şart gelmeyeceğini biliyoruz ama idam şart.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarında 3 ağaç bahanesi ile Ülkeyi yakan hainler nerede hiç sesleri çıkmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormani yakanlarda, aynı hainler, nasıl sesleri cıksın
    Cevapla
  • tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar herkes it sürüsü pkk diyor ama bu tip bölgelerde birde bilmediğiniz bir durum var. burası için demiyorum ama ihtimaller dahilinde orman köylüsü tarım arazisi yapmak için şahıs bazında bu tip bir yangın çıkarmış olabilir. asıl sonuç incelendiğinde çıkacaktır.
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangınlar pkk işi ama muhalefet be destekçileri için onlar cici çocuklar dağlarda Mehmetçiğe kurşun sıkabilirler ama dağlara izmarit atmazlar..
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı gün salıverirler niye yakalıyorlar ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle