17-25 Aralık'a ilk karşı çıkan Savcı: 15 Temmuz'un amacı Türkiye'yi ortadan kaldırmaktı

17-25 Aralık kumpasına yargı içinden ilk tepkiyi veren Savcı Mehmet Demir, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı. Demir, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya yönelik bir hareketti" dedi.

GİRİŞ 17.07.2021 10:24 GÜNCELLEME 17.07.2021 10:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

17-25 Aralık darbe girişimi sırasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne yargı içerisinden ilk tepkiyi veren Cumhuriyet Savcısı olarak tarihe geçen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 5. yıldönümünde önemli mesajlar verdi. Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı olarak hâlen görevini sürdüren Mehmet Demir şunları kaydetti:

"15 TEMMUZ'UN BAŞLANGICI 17-24 ARALIK'TIR"

* 15 Temmuz'da bu vatan için, demokrasi için, hürriyet için canını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar ve şükranlarımızı arz ediyorum.

* 15 Temmuz'un başlangıç tarihi öncelikle 17-25 Aralık 2013'tür. Bölücü terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü, 17-25 Aralık tarihinde öncelikle emniyet ve yargı içerisinde oluşturduğu cunta ile hükümeti devirmeye kalkıştı. Hükümete karşı darbe yapmaya kalkıştı. Ancak o zaman hükümetin Başbakanı, dirayetli duruşu ve yargı kurumunun kendi içerisinde hakikaten bunlara karşı dik duruşu sayesinde öncelikle 17-25 Aralık'taki darbe teşebbüsü önlendi.

"AMAÇLARI TÜRKİYE'Yİ YOK ETMEKTİ"

* 17-25 Aralık'ta önlenen darbeden sonra FETÖ, hükümeti devirmeyi, darbe yapmayı ya da daha büyük daha korkunç bir plan olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok etmeyi aklından çıkarmadı ve faaliyetlerini bu doğrultuda yürüttü.

* 15 Temmuz gecesi de artık yargı ve emniyet eliyle başaramadığı bu darbe teşebbüsüne Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yerleştirdiği hainleri vasıtasıyla, onları harekete geçirmek suretiyle kalkıştı.

* Aslında bunların amacı o gece gördüğümüz olaylar, sonraki yorum ve gözlemlerimize göre sadece hükümeti devirmek değildi, daha korkuncu en son Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya yönelik bir hareketti aslında...

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 13
  • Doğrusune 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş devletin altina dinamitkoyan hainleri neden asmiyorsunuz merak ediyoruz kansergibi yuvalanan bu hainler içerdede rahat dururlarmi kendi halkina bomba ykurşun yağdiranlar hala sağsa bu işte bir işvar demek geliyor insanin aklina hapisanede semirdiler şimdide tekrar uzmanlaşarak devletin başina bela olacaklar nerde idam bunlara değilde kime
    Cevapla
  • Manisalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardaşım çok güzel konuştunuz.rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö'nün ihaneti anlaşılınca ülkemizdeki bütün şer güçler yanına koştu, PKK da dahil.
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ'nün baş elemanları kripto Ermeni-Rum ve Sabetaydır..
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bu hainlerin bu kadar güçlenmesine, kurumlara yerleşmesine, at oynatmalarına müsaade edilmeseydi ve yılanın başı küşük iken ezilseydi ülkemiz bu hain kalkışmayı yaşamayacaktı. Tüm siyasilerin bundan dersler çıkarması gerekir. Önemli olan bundan sonra bu tür yapılanmalara devletimizin izin vermemesidir. Özellikle Emniyet, Ordu ve Yargıya personel alımında cemaatlerle irtibatı olanların kesinlikle alınmaması gerekiyor.
    Cevapla
  • Vatansever cemaatçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu cemaat düşmanlığınız, her cemaat fetöcüler gibi değil bunu kafana sok. Atatürkçü geçinen chpliler fetöcülerden çokmu farklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı