Kurban Bayramı öncesi 'aşırı sıcak' uyarısı: Pazartesi İstanbul'da pik yapacak

Son dakika haberi: Kurban Bayramı öncesi, aşırı sıcak hava iyice etkisini artıracak. Pazartesi günü İstanbul'da sıcaklığın pik yapması, bayramın ilk günü Ankara'da termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.

GİRİŞ 17.07.2021 13:50 GÜNCELLEME 17.07.2021 17:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bayramda kavurucu sıcaklıkların etkili olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Dr. Özdemir, “Nemin yüksek olduğu illerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek” dedi. 10.00 ila 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hava durumuyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye genelinde sıcaklıkların artacağını söyleyen Dr. Özdemir, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi göreceğini dile getirdi.

Önümüzdeki 5 gün için yurt genelinde beklenen hava durumu.

"İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR PAZARTESİ PİK YAPACAK"

Muson Uzantılı Basra alçak basıncının etkisi altında olunduğuna dikkat çeken Dr. Özdemir, “Yaz aylarında etkisini gösteren bu Alçak basınç, sıcaklıkları ve buharlaşmayı artırıyor. Bu nedenle İstanbul’da nem oranı yüzde 90 civarında, sıcaklıklar ise pazar ve pazartesi pik yapacak. Termometreler 34-35 dereceyi gösterirken, nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak” dedi.

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ANKARA'DA TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERECEK

Ankara ve İç Anadolu Bölgesi’nde ise salı günü de dahil sıcaklıkların 40 dereceyi bulacağını belirten Dr. Özdemir, “Ama hissedilen sıcaklık 42-43’e çıkabilir. O nedenle özellikle bayramın ikinci gününe kadar vatandaşlara, mecbur kalmadıkça 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sokağa çıkmamalarını öneririm. Özellikle astım, kalp gibi kronik hastalığı olanlar, çok dikkatli olsun. İhtiyaçlarını sabah saatlerinde ya da 17.00’den sonra halletmeye çalışsınlar” diye konuştu.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT: BOL SU İÇİN

Kişilere dışarı çıkarken şapka takıp, şemsiye almayı öneren Dr. Güven Özdemir, gölge alanlarda vakit geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Özdemir, “Gölge olan alanlarda vakit geçirin. Güneş çarpmasına dikkat edin, bol bol su için. Küçük çocukları güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarı çıkarmayın. Tatile gidenler de güneşlenirken saat aralığına dikkat etsin. Güneşin altında uzun saatler geçirmesin” dedi.

BAKANLIK DA UYARI YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yayımlanan hava tahmin raporunda, Kurban Bayramı'nda mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.


Bakanlığın Twitter'daki hesabından 'Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu' yayımlandı. Rapora göre, hafta sonu yurdun kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bayram arifesinde ve bayramın birinci günü önemli yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bayramın ikinci ve üçüncü günleri Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bayramın dördüncü günü Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • GARA ÇOCUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğle saatlerinde dışarı çıkılmadığı gibi,tüp ,su gibi ihtiyaçları da ikindiye ertelemek lazım.Malum onlarında bir canı var.
    Cevapla
  • Eskimo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kış gibisi yok.
    Cevapla
  • Anatolia 2 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh iyi ki dağ da ki tarlaya ev yapmışım, nette çekiyor az da olsa:) püfür püfür, insan gürültü yok, çoluk çocuk bahçe de oynuyor... Gam yok tasa yok Deniz yok Sahil bi dünya para mı vereceğim oralara
    Cevapla
  • Hatira 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizede dua et istanbulun nemi bizi buharlaştiracak su an kizilcahamamdayiz aman Allahim ne kadar guzel nefes alabildik
    Cevapla
  • Osmanlı1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Harikasın benimde amacım bu dua et
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    urfa serin gelin rahat edersiniz}:‑)}:‑)
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Urfa serinlemiş 60 dereceden 59 a düşmüş
    Cevapla
  • zebani 2 yıl önce Şikayet Et
    iyisiniz gene :P
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Hee çok serin 60 derece :))
    Cevapla
  • Çonkaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli de ):
    Cevapla
  • davud 72 2 yıl önce Şikayet Et
    millet plan yapmasın dışarı çıkmasın diye normlaleşmede bile insanları rahat bırakmıyorlar son birkaç gün de hava çok sıkak fakat her sıcaklığın ardında bir serinlik soğukluk vardır ALLAH ın izniyle yeter artık düşün milletin yakasından bırakın insanlar sılahi rahim (akraba zireyeti) yapsın bayramlaşsın kaynaşssınlar hasta ziyareti yapsınlar insanlara sosyal mesafe koyup insanların bu gibi duygularını kökten yok etmeye çalışmayın
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    paranoyak mısınız anlamadım ki.Salgından önce aşırı sıcak uyarısı yok muydu
    Cevapla
  • Aladag 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasta ziyareti derken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!