Aksaray Valiliği devreye girdi, 100 koyun hediye dildi

Aksaray Valiliğince, koyunları telef olan çiftçi Cuma Mutlu'ya 100 koyun hediye edildi.

GİRİŞ 17.07.2021 19:15 GÜNCELLEME 17.07.2021 19:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Vali Hamza Aydoğdu ile beraberindekiler, Eskil ilçesine bağlı Dayıkuyu Yaylası'nda yaşayan ve 164 koyunu, tarlanın kenarındaki suyu içtikten sonra telef olan Cuma Mutlu'yu ziyaret etti.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden temin edilen 100 koyunu Mutlu'ya teslim eden Aydoğdu, gazetecilere, telef olan koyunlarla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.



Kentte çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşanların sorunlarını önemsediklerini belirten Aydoğdu, "Koyunlarımızı üreticimize teslim ettik. İnşallah böyle olumsuzluklar bir daha yaşanmaz. Burada önemli olan başımıza bir musibet ve bela geldiğinde çevremizdeki insanların bize el uzatmasıdır. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. İnsanların hayır duasını almak, yanlarında olmak, devletimizin en büyük vazifesi." diye konuştu.

Çiftçi Mutlu ise telef olan koyunlar için çok üzüldüğünü vurgulayarak, mağduriyetinin giderilmesi için destek olan herkese teşekkür etti.

Aksaray'da, 2 Temmuz'da, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Cuma Mutlu, sürüsünü merada otlattığı sırada, tarlanın kenarındaki birikmiş sudan içen hayvanların bazılarının ağız ve burunlarından kan ve köpük gelmeye başlamış, bir süre sonra 164 koyun telef olmuştu.

YORUMLAR 11
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Başak la alakası yok 15 sene çobanlık yaptım ya o suda bişi vardı yada bı zehir dokmusler tarla kenarına denelese koyun kipirdiyamaz şişer kalır ya soda yada verecen yada kaşıma dedimiz olay olur denelediysede çatlayıp olur koyun kolay meslek sananlar tik toka bakacaklarina biraz bı bilenden bilgi alsinlar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisizlik var cifcilerimizde bende. Koyunlari. Basak yedirdim hemem su verdim. Hayvan sisti olumler oldu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Başak tarlasında uzun süre yayarsanız öldürür çok doğru, yarım saat veya 1 saat yayıp tarladan çıkarmak gerekir. Geçmiş olsun Ali bey.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen herkese iş imkanı bu hükümet tarafından sunuluyor yeter ki biz para kazanmak isteyelim.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray valisini bütün yöneticilerimiz örnek alsın. Helal olsun.
    Cevapla
  • cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    vaybe turkiyede olmak varmis 40 sene esimle holladada calistik devlet 1500 veriyo ay sonu dilenecek haldeyiz o kadar verdigimiz sosyal pirim bosa gitti birde bize para verdikleri icin mutlu olmali imisik turkiyedeki bir ciftciye destel olunuyo devam etsindiye acaba o ciftci bizim hollanda devletine odedigimizim yarisini turkiyeye odemismidir acaba parantezicinde birde dolayli yollarsa polislerin bizden caldiklarini saymiyorum
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam afedersiniz ama o çiftçinin devletine ödediği vergiyi, parayı vs. nereden biliyorsunuz da acaba ödemiş midir diye soruyorsunuz? Yemin torbası kaç lira, balyanın tanesi kaç lira haberiniz var mı? Hayvancılık yapmayı kolay bir şey mi sanıyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız buyurun siz de gelin, siz de hayvancılığa başlayın. Devletimiz size de her türlü imkanı sağlar. Gutbet elde beklemeyin boş yere
    Cevapla
  • sssss 2 yıl önce Şikayet Et
    seni zorlamı Hollanda tutuyorlar bos bos keske diyecegine dön türkiyene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası