Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda EFT ve havale yapılacak mı? 19-23 Temmuz'da Bankalar çalışıyor mu?

Arefe günü ve Kurban Bayramı tatilinde EFT ve havale işlemlerinin nasıl yapılacağına ilişkin merak edilen tüm detaylara haberimizde yer verdik. Bilindiği üzere hafta sonları ile birleştirilen Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Bankalar ise Arefe günü haricinde bayram süresince kapalı olacak. Peki bu süreçte PTT ve bankalar üzerinden EFT havale işlemi gerçekleştirmek mümkün olacak mı? İşte detaylar....

Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda EFT ve havale yapılacak mı? 19-23 Temmuz'da Bankalar çalışıyor mu?
Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda EFT ve havale yapılacak mı? 19-23 Temmuz'da Bankalar çalışıyor mu?
GİRİŞ 19.07.2021 10:33 GÜNCELLEME 19.07.2021 10:34

Kurban Bayramı tatili süresince PTT ve Bankalar üzerinden para gönderip almak mümkün mü sorusu en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Bilindiği üzere bu yıl 19 Temmuz 2021 Pazartesi Arefe ve akabinde gelen 20 -21 -22 -23 Temmuz günlerine ise Kurban Bayramı denk geliyor. Bayram Tatili ise öncesindeki ve sonrasındaki hafta sonları ile birleştirilerek toplamda 9 gün olmak üzere resmi tatil ilan edildi. Bayram süresince işlerine devam edecek veya ihtiyaç doğrultusunda havale ve EFT işlemi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ise bankaların çalışıp çalışmadığını sorgulamaya devam ediyor. İşte meral edilen sorunun cevabı...

Arefe Günü ve Kurban Bayramı'nda Havale ve EFT Yapılır Mı (2021)?

2021 Arefe günü ve Kurban Bayramı boyunca bankalarda EFT - havale işlemleri şu şekilde gerçekleşecek.

Kurban Bayramı Arefesinde yani 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü bankalar yarım gün mesai uygulaması gerçekleştirecek. Yani Vatandaşlar 13.00'a kadar EFT işlemlerini kolaylıkla halledebilecek. 

20 -21 -22 -23 Temmuz 2021 tarihlerinde ise tam gün bankalar kapalı olacak. Bu süreçte bankalar arası EFT işlemi yapmak isteyenler para gönderme işlemi için 26 Temmuz 2021 Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek. 

Zira Kurban Bayramı'nın son günü Cuma gününe denk geliyor. Akabinde devam edecek süreçte bankalar kapalı olacağında EFT işlemleri için vatandaşların Pazartesi gününü beklemeleri gerekecek.

Havale yapmak isteyenler ise herhangi bir sorun ile karşılaşmayacak. Bankalar havale işlemlerine 7/24 devam edecek.

Şuna da değinmekte fayda var. Bu yıl uygulamaya koyular FAST (Anında Para Gönderme) özelliği sayesinde vatandaşlar günlük 1.000 TL'ye kadar 7/24 EFT işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı