Meteoroloji'den uyarılar peş peşe: Kuvvetli geliyor! Hava sıcaklığında keskin değişim

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları azalacak. Trabzon ve Rize için sel uyarısı gelirken, bugün ise Marmara'nın doğusunda, Batı Karadeniz'in özellikle iç kesimlerinde yağış bekleniyor.

GİRİŞ 21.07.2021 07:55 GÜNCELLEME 21.07.2021 13:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 10 -12 derece, diğer yerlerde 2-4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü azalarak yurt genelinde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediyor" denildi.

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Aşırı sıcak hava ve nem bunaltıyor ancak yarından itibaren Marmara ve Ege'ye yağmur geliyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Romanya üzerinden gelecek olacak serin ve yağışlı havayı ilk İstanbul hissedecek. İstanbul'da perşembe günü sıcaklık 10 derece birden düşerek 24-25 derece olacak. Doğu Karadeniz'in dikkatli olması gerekiyor, çünkü yağış o bölgede çok şiddetli olabilir. İzmir, Çeşme ve Bodrum’da serinleme çarşamba akşamı, Akdeniz'deyse perşembe günü olacak" dedi.

PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR 

TRT Haber'de konuşan Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, bayram boyunca görülecek havayı değerlendirdi. Perşembe gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının azalacağını söyledi.

Macit, "Bugün yüksek sıcaklıklar devam edecek. Ancak sıcaklıklar perşembe gününden itibaren mevsim normallerine inecek. Yağışlı hava yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerini etkilemeye başlayacak" dedi.

DOĞU KARADENİZ İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Abdullah Macit, "Bugün Marmara’nın doğusunda, Batı Karadeniz’in özellikle iç kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in özellikle kıyı kesimlerinde, Rize, Trabzon'un doğusunda, Giresun'un iç kesimlerinde, Artvin'in kıyı kesimlerinde perşembe ve cuma öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Macit, özellikle sel, su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak Meteoroloji’nin önümüzdeki günlerde vereceği uyarılara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

3 BÜYÜK KENTTE YAĞIŞ BEKLENİYOR MU? 

Macit, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bayram boyunca görülecek hava sıcaklarını şöyle değerlendirdi:

"İstanbul'da bugün ve perşembe günü sağanak geçişleri bekleniyor. İstanbul'da bugün sıcaklık 31 derece, önümüzdeki 2-3 gün içinde ise 30 derecenin altına inmesi bekleniyor. Ankara'da hava sıcaklığının bugün için 36 derece olacağı değerlendiriliyor. Ankara'da hava sıcaklıkları cuma günü 29 dereye kadar düşecek. İzmir'de 35-36 derece olan hava sıcaklığının devam etmesini bekleniyor. Ankara ve İzmir için ise önemli bir yağış beklentisi önümüzdeki 3-4 gün için yok."

RİZE VE TRABZON İÇİN UYARI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Rize'de bugün öğlen saatlerinden itibaren bölgede yoğun yağış beklendiği belirtilerek yaşanabilecek sel, heyelan ve taşkınlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DSİ ekipleri de olası taşkın riskine karşı Rize ve Trabzon'da kritik noktalarda iş makineleri ile önlem alacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin'in içindeki müslümanlar hariç Rabbim selinen tayfununan helak eder inşallah müslümanlara yaptıkları zulümler haddi aştı
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah ne yapcazzz simcik...müslümanların münafık oldukları zaman demekki kıyamet alametleri, suruneceksiniz surunecek...
    Cevapla
  • Hugiom 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yağış avrupayı vuran yağış olabilir. Herkes dikkat etsin.
    Cevapla
  • GÖLKENTLİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım rahmetin bol olsun müslüman kardeşlerime zarar gelmesin inşaAllah
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağsın yağsın ağaçlar hayvanlar susuz kaldi
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı, yerlerin ve göklerin ve bu ikisi arasındakilerin sahibi Cenab-ı Azimüşşandır, kime ne dilerse onu yapar. Mal mülk onundur...
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafası bu. Makul bir yağıştan bahsedilmiyor hayvan ve insanları boğan ağaçları deviren aşırı yağıştan bahsediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı