Uğur Kaptan'ın şüpheli ölümü: Otopsi yapılacak

Liberya'da yükleme sırasında vinçle ambar duvarı arasında sıkışıp yaralanan ERKUL-S gemisinin üçüncü kaptanı Uğur Kır, doktor kontrolünün ardından yeniden gemiye dönmüştü. Uğur Kaptan, 15 gün sonra hayatını kaybetti.

Uğur Kaptan'ın şüpheli ölümü: Otopsi yapılacak
Uğur Kaptan'ın şüpheli ölümü: Otopsi yapılacak
GİRİŞ 21.07.2021 09:30 GÜNCELLEME 21.07.2021 09:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni bitiren Uğur Kır’ın en büyük hayali iyi bir kaptan olmaktı. Mezuniyetinden sonra Vanuatu bayraklı ERKUL-S gemisinde üçüncü kaptan olarak çalışmaya başladı. Kır’ın gemisi 2 Temmuz’da Liberya’ya cam hammaddesi almak için yanaştı. Yükleme sırasında birden yağmur başladı. Bunun üzerine ambar kapaklarının kapatılması talimatını veren Uğur Kır, gemi vincinin hareketi sırasında ambar duvarı ile vinç arasına sıkıştı.

'KABURGA ZEDELENMESİ’

Liberya’da hastaneye kaldırılan Uğur Kır, kaburga zedelenmesi teşhisiyle aynı gün sadece ağrı kesici verilerek taburcu edildi. Gemi ise 5 Temmuz’da Çin’e doğru yola çıktı. Seyir halindeyken Uğur Kır’ın ağrıları arttı. 14 Temmuz’da bağlı oldukları şirkete mail atan gemi kaptanı, Kır’ın ilk limanda gemiden ayrılmak istediğini bildirdi. Şirketten gelen cevapta, Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da personel değişimi yapılabileceği belirtildi. 16 Temmuz’da gemiden şirkete Uğur Kır’ın durumunun ağırlaştığı rapor edildi. Geminin bağlı olduğu şirket Türkiye’nin Angola ve Namibya büyükelçilikleri ile bağlantıya geçti. Ancak gemi 500 kilometre açıktaydı. Geminin de o mesafeyi kat ederek sahile ulaşması günler sürerdi. 17 Temmuz’da gemiden yollanan son mesajda Kır’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Uğur Kır’ın cenazesi Angola’da gemiden alındı ve Türkiye’ye gönderilmek üzere işlemlere başlandı. Kır’ın cenazesi uçakla İstanbul’a getirildikten sonra Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılacak ve kesin ölüm nedeni tespit edilmeye çalışılacak. Uğur Kır’ın annesi Nurgül Kır ise olayda şirketin ihmali olduğunu iddia ederek, “Bu işin içinde iş var. Ne olduğunu bilmiyoruz. Zaten belki 2 hafta önce öldü. Kimse doğruyu söylemiyor. Buzdolabına koymuşlar” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • Elektrik zabiti 2 yıl önce Şikayet Et
    Gemideki hayatı her limanda bir sevgili diye yorumlayanlar bilmezlerki dünyanın en helal ekmeğidir denizcilik yaşamla ölüm arasında ince bir çizgidir, olyanusun ortasında hayatı kaybettiğinde ise karaya kadar yiyecek konulan buz odasıdır denizcinin kamarası. Allah mekanını cennet eylesin genç kaptanım,benim gibi denizde çalışanlar anlayabilir o sıkıntılı yaşantıyı. Denizlerde çalışan bütün kardeşlerime Allah selamet versin.
    Cevapla
  • Bize ne 2 yıl önce Şikayet Et
    Kader
    Cevapla
  • Boztepe 52 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde. kimsenin kimseye güveni kalmamis. dinden uzaklastikca. aslimizi kayip ettikce. süpheler saygilar. yitiriliyor.
    Cevapla
  • taceddin 2 yıl önce Şikayet Et
    dinle ne alaka kuru yük gemisi ? iyice sıyırdınız
    Cevapla
  • M.yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Gemi sıkıntılı ortam ben birini bilerek ambar kapağı ile sıkıştırıp öldürdüklerini duymuştum. 1 yıl kadar gemide çalıştım. Oradaki insanların çoğu ruh sağlığı bozuk.
    Cevapla
  • adsız sofi 2 yıl önce Şikayet Et
    acı ve garip bi ölüm. allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi