Tepki çeken görüntü! Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir düğünde semazenin eteklerine ve kollarına meşale ve ışıklandırılmalar takılarak yapılan sema gösterisine tepki gösterdi.

GİRİŞ 21.07.2021 20:46 GÜNCELLEME 21.07.2021 20:46
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir düğünde semazenin eteklerine ve kollarına meşale ve ışıklandırılmalar takılarak yapılan sema gösterisine Twitter hesabından tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜLER TEPKİYLE KARŞILANDI

Henüz nerede gerçekleştirildiği belirlenemeyen düğünde, bir semazenin eteklerine ve kollarına meşale ve ışıklandırılmalar takılarak yapılan sema gösterisinin videosu sosyal medyada tepki topladı.

Semazenin gösterisiyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sosyal mecralarda paylaşılan semazen kıyafeti ile yapılan gösteri hakkında yasal işlem başlatacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın belirlediği şartlara aykırı olarak, aslına uygun olmayan sema töreni ve gösteri yapılamaz. Bu edepsizliği kınıyorum, konunun takipçisi olacağız.” dedi.

 

YORUMLAR 103
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Semazenler, düğün, sünnet, yaşgünü eğlencesi gibi faaliyetlere katılmaları yasak getirilmelidir. Bumudur samezenin görevi, zikir, bumudur.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz sav. bu şekilde bir zikir yapmamıştır. Sema bir bidattir. Her kafasına esen bişey uyduruyor. Uydurulani okumak yerine dinin kendisini yani kuran ve sünneti okusak daha kolay olmaz mı. Böyle bir dönme işi gerekseydi peygamber efendimiz yapardı..
    Cevapla
  • Uğur Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    İbadet niyetiyle yapılmıyor ki bidat olsun kardeşim. Kim 2 tur dönersen şu kadar sevap dedi? Ben şahsen Mevlana (k.s.) gibi velileri halkımıza hatırlatmasından dolayı memnunum bu durumdan. Ama cılkını çıkarmışlar bu haberdeki olayda. Yakında çengi kıyafeti giyip "Biz dervişiz." diyen terbiyesizler de çıkarsa şaşırmam. Farzları çoğunluk olarak terketmiş bir millet olarak başımıza taş yağmamasına hamd etmemiz lazım.
    Cevapla
  • Haha 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle şeyler gösteri olarak yapılmamalı her şeyi gösteri haline getirdiniz hiç bir şeye saygınız kalmadı
    Cevapla
  • Rıdvan Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin dinle bir alakası yok.Lamba taksa ne yazar,zil taksa ne yazar.Ha göbek atmış,ha sema yapmış.Allah dininden sapanları ìşte böyle maymuna çevirir.Dini müzikmiş,Tövbe tövbe..
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Agzina saglik
    Cevapla
  • Heyyavrumhey 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevleviyi düğünde oynatmak edepsizlik değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!