Son Dakika: İstanbul 2 ilçesi ile Sakarya, Kocaeli ve Düzce'de denize girmek yasaklandı

Son dakika haberi: İstanbul Şile ve Sarıyer ilçelerinde denize girmek yasaklandı. Sakarya, Kocaeli ve Düzce'nin sahil kesimlerinde de, şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

GİRİŞ 22.07.2021 18:03 GÜNCELLEME 22.07.2021 18:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Şile'de Ayazma ve Kızılcaköy plajında denize giren 2 kişi boğularak hayatını kaybederken, 2 kişide dalgalara kapılarak kayboldu.Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Ayazma Plajı'nda 07.30 sıralarında serinlemek için denize giren 3 kişi dalgalara kapıldı. Bir süre sonra Suriyeli Muhammed El Ömer gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine, sahil güvenlik, arama kurtarma , polis ve zabıta  ekipleri sevk edildi.

Boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli  cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Ömer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı plajda denize giren 2 kişi de dalgalara kapılarak kayboldu. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olan bir kişinin yakınları sinir krizi geçirdi. 

KIZILCAKÖY PLAJINDA DA 1 KİŞİ BOĞULDU

Kızılcaköy plajında 1 kişinin de boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Öte yandan Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı.

ŞILE KAYMAKAMLIĞI: DENİZDE KAYBOLAN 3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Şile Kaymakamlığı, denizde kaybolan 3 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, sabah saatlerinden itibaren Şile’deki tüm sahil ve plajlarda denize girmenin yasaklandığını açıkladı.

Şile Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlçemiz Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda bugün sabah saatlerinde denize giren yabancı uyruklu M.E.Ö. ve R.A. ile B.M., Ö.H.C ve A.A. adlı vatandaşlarımızın yoğun dalga ve akıntı sonucu denizde kayboldukları ihbarı alınmıştır. Görevlilerimizin çalışmaları sonucu yabancı uyruklu R.A. kurtarılmış, M.E.Ö.'nün maalesef cansız bedenine ulaşılmıştır” denildi.

3 KİŞİ ARANIYOR

Sabah saatlerinden itibaren Şile’deki tüm sahil ve plajlarda denize girmenin yasaklandığının belirtildiği açıklamada, “Yoğun dalga ve akıntıda kaybolan diğer 3 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları cankurtaran ve sahil güvenlik ekiplerimiz tarafından devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

SARIYER'DE DE YÜZME YASAĞI

İstanbul Sarıyer’de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Atlı jandarma ekibi sahil şeridi boyunca denetim yaparken, cankurtaranlar da yaptıkları anonslarla vatandaşlara denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu söyledi.

Tehlikeli akıntıları ve dalgalı suyu nedeniyle çok sık boğulma vakalarının yaşandığı Sarıyer Gümüşdere’de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Sahil hattı boyunca plajın etrafına şerit çekilirken, vatandaşlar ise deniz kenarından uzaklaştırıldı. Atlı jandarma ekibi ise, Kurban Bayramı'nın 3. günü Sarıyer’deki plajlarda denetim yaptı. Ekipler, dalgalı olması nedeniyle vatandaşlardan denize girmemelerini istedi. Cankurtaranlar da dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı.

Bayram tatilini Gümüşdere plajına gelerek değerlendirmek isteyen Muhammet Yavaş, “Dalgalar çok yüksek denize girmek yasak, görüyorsun halimizi döneceğiz o yüzden” dedi.

Ailesiyle plaja gelen Nuran Karanfil ise, “Bayram için gelmiştik eşimin bir hafta izni vardı onun için geldik. Maalesef olmadı, giremedik dalgadan dolayı bekliyoruz. Birazdan geçecek dediler ama bakalım, yoksa geri döneceğiz” diye konuştu.
Plajın Cankurtaranı Samet Alpaslan ise, “Bugün rüzgar baya sert, 30 kilometreleri kadar buluyor. Pazar gününe kadar hava böyle devam edecek. O yüzden denize insanlarımızı sokamıyoruz. İnsanlarımızdan emniyet bekliyoruz, havalar güzel olunca zaten hiçbir risk yok” dedi.

SAKARYA

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar ve yoğun dalga etkili oluyor.

Sahillerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarıyor.

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, yaptığı açıklamada, bayram tatili dolayısıyla ilçede yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yoğunluğun sahile de yansıdığını aktaran Karakaş, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle denizde yoğun dalgalar oluştuğunu kaydetti.

Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için sahil kesiminde denize girişlere izin verilmediğini aktaran Karakaş, şunları kaydetti:

"Sadece denize girme konusunda bir kısıtlama getirildi. Vatandaşlarımız kumsalda tatillerine devam edebiliyor. İnşallah rüzgarın azalmasıyla dalga etkisini kaybettiğinde denize girme konusunda sıkıntı kalmayacak. Bugün, diğer ilçelerimizde olduğu gibi ilçemizde de denize girme noktasında kısıtlama bulunmaktadır. Tatilcilerimizin, bu kısıtlamanın can güvenliği açısından sıkıntı oluşturmaması için uygulandığını bilmelerini ve dikkatli bir şekilde buna uymalarını istiyoruz."

KOCAELİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde dün başlayan rüzgar etkisini sürdürüyor.

Kandıra Kaymakamlığınca rüzgarlı hava nedeniyle Cebeci, Kumcağız, Sarısu ve Bağırganlı'da yeni bir duyuruya kadar uygulanan denize girme yasağı ilçe genelinde yaygınlaştırıldı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasaklamanın tüm ilçede geçerli olacağını belirterek, "Kandıra ilçemizde tatil yapan değerli misafirlerimiz, aşırı dalga ve olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmeniz hava şartları düzelinceye kadar yasaklanmıştır. Can kayıpları yaşamamak için lütfen uyarı ve ikazlara uyalım. Anlayışınız için çok teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

DÜZCE 

Öte yandan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Karaburun, Melenağzı, mavi bayraklı Kale ve Çuhallı plajları ile Kemos, Kadınlar Plajı ve Çayağzı mevkilerinde cankurtaranlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kaymakamlığın uyarısı doğrultusunda vatandaşları denize girmemeleri konusunda ikaz ediyor.

İlçe merkezinde de belediye ekiplerince hoparlörlerden uyarı anonsu yapılıyor.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 26
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz dalga rüzgar varsa girmeyin kesin birini alıyor yüzmeyi bilsende yanında bir kişi olsun ve fazla açılmayın çevrili bölgeyi fazla geçmeyin derim sonrası korkunç Allah sabır versin olenere rahmet etsin ne diyeyim her şey insanda bitiyor irade sende
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Şilede köylerde dahil hangi sahile nere gidersen git para alınıyor.ayazma plajına giren her araçdan 100 tl alınıyor. Sadece buraya Günlük araç giriş çıkışı en az 5.000 adet x 100 tl günlük 500.000 tl para x 90 gün sezon 45.000.000 tl belediye parayı cebe indiriyor. Sahilde kiraya verdikleri yerlerden aldıklarıda cabası. Temizlik yok. Güvenlik yok denetim yok cankurtaranlar elinde megafon yüzme bildiklerini sanmıyorum.
    Cevapla
  • vatansever38 2 yıl önce Şikayet Et
    cemiiiil iyi oku, plajdan para alınıyor demiyorlar, araç giris parası deniyor
    Cevapla
  • Sarıyerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şile hakkında yorum doğru aynı şey sarıyer içinde geçerli parasız tek bir yer kaldı o da kısırkaya plajı orda cankurtaran bile kendini kurtaramaz öylesine dalgalı ve ters akıntılı Allah’tan asıl sen kork ve doğruları konuş
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu mübarek kurban bayraminda nasıl yalan söyleyebiliyor dun günah Allahdandami korkmassin ,belediye parkları plajları ücretsiz ,sadece özel plajlar ve parklar ücretli , Allah dan kork iftira atma her ne olursa olsun
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzme bilmeden denize girmek ehliyetsiz araba kullanmaktan tehlikelidir.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bilmiyorum hiç bogulmadim niye boyumu geçen yere hayatta gitmem
    Cevapla
  • ??? 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet sadece denizde mi yüzme öğreniliyor? Havuz diye birşey var...
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen dogru diyosun yüzmeyi evde öğrenip gitmeli
    Cevapla
  • Berke 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu havada suya girmek intihar gibi birşeydir. milletimiz böyle konularda cahil, cahil olduğunun da farkında değil. Sonra hepimiz üzülüyoruz.
    Cevapla
  • Raşit Raska 2 yıl önce Şikayet Et
    silede hersene onlarca can gidiyor benim arkadasim da orda boguldu belediyelere gelen paralar milyon dolarlar ne icin kullaniliyor dalga kiranlar gözetleme kuleleri cankurtaranlar konuslandirilsin cok mu zor ileri teknolojiler kullaniliyor dunyada kiyida denizin hircinligini düzenleyen sistemler var yol köprü yapacaginiza insanlarin can güvenligine yatirim yapin.
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgar Allahın dalga Allahın hükümeti eleştirmek için bahane arıyorsun o ayrı bu ayrı
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam güzel yorum hersey güzel diyordum, son cümlendeki sataşmaya kadar. Yol köprü yapacaginiza dediğin, Yol köprü yapmayip denizin hircinligini kessen bu seferde dersin ki, millet trafik kazalarında ölüyor. Akillanacak gibi değil özellikle senin gibiler.
    Cevapla
  • enişte 2 yıl önce Şikayet Et
    500 lira yüzme kursuna git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü