AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi! 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin tercih kılavuzunu ön bilgilendirme amacıyla öğrencilere açmasıyla YKS sınav sonuçları tarihi gündem oldu. 26-27 Haziran'da düzenlenen üniversite sınavı üç oturumda düzenlendi. AYT, TYT ve YDT sınavlarından yaptıkları puanları merak eden öğrenciler 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav sonuçları için tarih verdi...

AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi! 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?
AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi! 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 24.07.2021 17:25 GÜNCELLEME 24.07.2021 17:25

YKS sonuçları için geri sayım başlamış durumda. Milyonlarca öğrenci üniversite sınav sonuçları için ÖSYM'den gelmesi beklenen duyuruya kilitlendi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi YKS tercih kılavuzunu açıkladı. Adaylar iki yıllık ve dört yıllık üniversitelerin kontenjanlarını, tavan ve taban puanları ile başarı sıralamalarını öğrendi. Lise mezunları sınavdan aldıkları puanlara göre tercih listesi oluşturacak. Üniversite sınav sonuçları osym.sonuc.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sonuç ekranında adayların başarı sıralamaları, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden yaptıkları sonuçlar görüntülenecek. Peki YKS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonuçları tarihi..

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversite sınavı sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr/' adresinden açıklanacak. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapan adaylar Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi'nden aldıkları puanları ve sıralamaları görüntüleyebilecek. Ayrıca öğrencilerin ortaöğretim başarı puanı (OBP) ekli sıralamaları da sonuç bölümünde yer alacak. Girilen sınavlarda derslere ait doğru yanlış sayıları ve netler sonuç bölümünde yer alacak.

2021 YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı!

Yükseköğretim Programları Kontenjanları ve kılavuzu öğrencilere bilgi vermek amacıyla osym.gov.tr adresinden yayınlandı.  Üniversitelerin önlisans ve lisans programlarının alım yaptıkları tavan ve taban puanlar belli oldu. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tercihlerin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri için ayrılan kontenjanlar belli oldu. Devlet üniversitelerinde ön lisans için 413 bin 504, lisans için 390 bin 923  özel yetenek ile öğrenci alan bölümler için 23 bin 904, okul birincileri 24 bin 537 olmak üzere toplam 852 bin 868 kişilik kontenjan ayrıldı. İşte 2021 YKS sayısal verileri;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...