Başkan Erdoğan duyurdu: Ödemeler en kısa sürede yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'in Arhavi ilçesindeki sel felaketine ilişkin hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, hak sahiplerine ödemelerin en kısa zamanda yapılacağını bildirdi.

GİRİŞ 23.07.2021 19:06 GÜNCELLEME 23.07.2021 19:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Artvin'in Arhavi ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu ilçesindeki incelemelerinin ardından İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde afetle ilgili brifing aldı. Brifing sonrası Erdoğan, helikopterle dün sel felaketi yaşanan Artvin’in Arhavi ilçesine geçti. Havadan incelemelerde bulunan Erdoğan, ardından Yeni Camii balkonundan meydandaki ilçe halkına hitap etti.



'ÖDEMELERİ EN KISA SÜREDE YAPACAĞIZ'

“Bugün gördüm ki burada felaketin boyutu çok ileri derecede” diyen Erdoğan “Fakat ne olursa olsun şuanda zarar tespit heyetlerimiz çalışmalarını yaptı ve yapıyorlar. Bu tespitlerle beraber en kısa zamanda sizlere gerekli olan ödemeleri yapmak suretiyle bu zarar tespitinden sizleri kurtarmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz çok daha büyük felaketlerin altından kalktık. Elazığ’da, Van’da burayla mukayese edilemeyecek felaketleri telafi ettik ve burayı haydi haydi hallederiz. Yeter ki cana gelmesin” diye konuştu.
“En ufak bir burada çılgınlık göstermediler; dediler ki sabır”

Felaket karşısında Arhavi halkının gösterdiği sabrı takdir eden Erdoğan “Ben Arhavi’nin bu duruşunu canı gönülden alkışlıyorum. Az önce İçişleri Bakanım da onu söyledi. İlk andan itibaren Arhavi hep böyle dimdik durdu. En ufak bir burada çılgınlık göstermediler. Dediler ki sabır ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiğiniz bu yerde idarecileriniz olarak bize düşen de biz de bu sabreden vatandaşlarımıza karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Konut noktasında pek ciddi bir fatura çıkmadı. Daha çok esnaflarımızın nakdi sıkıntıları var. Onları biran önce gidereceğiz. İçişleri, AFAD hep birlikte takip ederek ödemelerini en kısa zaman yaparak sizlere ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

'FELAKET İMTİHANDIR'

“Felaket imtihandır. Ona sabretmek o da ayrı bir imtihandır. Arhavi bunu gösterdi” ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şunu bilesiniz ki bu kardeşleriniz de bu tür felaketler karşısında biz pes etmeyiz. İmkanımız ve gücümüz var. Türkiye eski Türkiye değil. Şuanda güçlü bir Türkiye var. Ve bu güçlü Türkiye esnafını darda, yolda bırakmaz bunu böyle biliniz. Şuanda bakanlarım, milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız hepsi yanımızda. Hep birlikte düze çıkana kadar bu işi halledeceğiz, bu işi bitireceğiz ve böylece de benim Arhavili kardeşlerim Allah devletimizden razı olsun diyene kadar devam edeceğiz. Tekrar ölenlere Allah’tan rahmet, aranmakta olan 2 kardeşimizi de bulmak suretiyle ailelerini huzura kavuştuklarını hep beraber görelim istiyorum. Sağolun, var olun.”
 

YORUMLAR 9
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan bey denince akla önce devlet adamı olduğu gelir, bu ülke 25 yıl öncesi herhangi bir dogal felakette dışa muhtaç bir ülke idi kendi yarasını saracak güçü çok az oldugu için saramıyordu, nerden nereye. Allah için Sayın Erdoğan beye sahip çıkalım böyle bir cumhurbaşkanı 100 yılda bir bulunur. Saygılarımla
    Cevapla
  • süvari 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan bizim için bir tercih değil mecburiyettir
    Cevapla
  • davşan kanı çay 2 yıl önce Şikayet Et
    bence artvinliler abartmasın bir çay içsinler yeter :)
    Cevapla
  • T akbulut 2 yıl önce Şikayet Et
    Selamet adlı yorumcu siyaseti siyasetçiler yapar millet karar verir bize düşen ak parti seçmeni olarak liderimiz erdogan gibi edepli olmak düşer görünen herşey ortada biz eserlere baktıkça kimin ülkeye nasıl hizmet ettiği ortaya çıkıyor marmaray dan tut sihalar ihalar 3 havalimani say say bitmez fabrika yapılmıyor diyenler rekor sayida fabrika yapılıyor doğu ve güneydoğuda daha birçok eser ak partiyi anlatmaya yetiyor şimdiki mücadele enflasyon
    Cevapla
  • SELAKET 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya başta ülkemiz doğal felaketlerle boğuşuyor. Ancak ülkemiz sadece doğal değil iç dış siyasi felaketlerle millete yapılan zilletlerlede uğraşıyor. Başkanımız Reisimiz olmasa özellikle inançlı biri olmasaydı hemen koltuğu ABD ye AB ye IMF ye teslim ederdi. Böyle cumhurbaşkanı bir daha gelmez. Sahip çıkalım. Benim bir de farklı bir önerim var. Nasıl şu an cumhur ayrı millet ittifakı ayrı duruyor hem de baya apaçık farklı. Yerli ve milli olan cumhur ittifakı milletvekillerinin ismini cumhurvekili densin , millet (zillet) ittifakının ki milletvekili olarak kalsın. Allah bu ülkeyi yeniden osmanlı gibi güçlü islamiyet tam temsil eden bir konuma getirsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti