İBB'nin restorasyonunda skandal! Yer vermedi

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) restore edilen Hamidiye Çeşmesi'nde, orijinalinde bulunan Abdülhamid tuğrasına yer verilmemesine tepki gösterdi.

İBB'nin restorasyonunda skandal! Yer vermedi
İBB'nin restorasyonunda skandal! Yer vermedi
GİRİŞ 25.07.2021 10:52 GÜNCELLEME 25.07.2021 10:52
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Osmanoğlu, "Yetkililerden bunun hesabının ağır bir şekilde sorulmasını kamuoyu ve Osmanoğlu ailesi adına talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İBB'nin, Beşiktaş Yıldız'da Sultan Abdülhamid Han'ın 1902 yılında yaptırdığı Hamidiye Çeşmesi'nin üzerindeki tuğrayı restorasyon bahanesiyle yerine koymadığını aktardı.

Bu uygulamaya tepki gösteren Osmanoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun adı barbarlıktır, bunun adı vandallıktır, bunun adı ecdadımıza ve tarihimize düşmanlıktır. Yetkililerden bunun hesabının kanun nezdinde ağır bir şekilde sorulmasını kamuoyu ve Osmanoğlu ailesi adına talep ediyorum. Sizin gücünüz ancak taşlardan dedemin tuğrasını silmeye yeter, bu necip milletin yüreğinden dedemin sevgisini silmeye asla ve kat'a yetmez."

YILDIZ HAMİDİYE ÇEŞMESİ HAKKINDA

Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1902 yılında yaptırılan çeşme, Beşiktaş Yıldız Caddesi'nde yer alıyor. Yıllar içerisinde tahrip olan ve orijinalinde bulunan Abdülhamid tuğrası silinen çeşme, İBB tarafından restore edildi. Restorasyonu tamamlanan çeşmede, orijinalinde bulunan tuğraya yer verilmediği görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • halil gumus 2 yıl önce Şikayet Et
    Soylu insanlar soylu işler yapar yapmayana ne diyelim... Bu millet bununda hesabını sorar.
    Cevapla
  • Has23 2 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik amcalar demokratlıklarının gereğini yapıyorlar!...
    Cevapla
  • Denetim idare 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurumlar denetlenmeli
    Cevapla
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Eko bir yunandir oy verenler yunan seviciler ne oldu
    Cevapla
  • arc 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuğradan başka çeşme içinde de farklılık var kimse iki resim arasındaki farka dikkat etmemiş. tuğrayı yapmamış değil bence tuğrayı cnc ye yükleyemişlerdir. Ayrıca bu çeşme restorasyon edilmemiş restitüsyonu çıkarılmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar