Yunan vatandaşı efsane Türk: Doktor Sadık Ahmet!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 26 sene önce hayatını kaybeden Yunan vatandaşı efsane Türk, Doktor Sadık Ahmet’in ölüm yıl dönümü nedeniyle bir yazı kaleme aldı.

Yunan vatandaşı efsane Türk: Doktor Sadık Ahmet!
Yunan vatandaşı efsane Türk: Doktor Sadık Ahmet!
GİRİŞ 25.07.2021 12:10 GÜNCELLEME 25.07.2021 12:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu'nun Yerli Düşünce dergisindeki yazısı şu şekilde:

“Ben, bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak bir suç ise, burada tekrar ediyorum. Ben bir Türk’üm ve öyle kalacağım. Bu mesajımla Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum. Haklarımızı bir gün mutlaka alacağız…”

Hapse giderken söylediği bu sözlerle, “Batı Trakya Türk Azınlığı”nın, yani öz kardeşlerimizin ikili ve uluslararası anlaşmalar gereği verilmiş olan haklarını, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşatmaları için hukuk içinde kalarak uzun yıllar boyunca örnek bir mücadele vermiş olan merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 26. yıl dönümünde onu, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Dr. Sadık Ahmet

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk Azınlığı için canı pahasına verdiği şanlı mücadelesi, bugün de bile soydaşlarımızın hakları için verdikleri mücadelede ilham kaynağıdır.

AB üyesi komşumuz Yunanistan’a karşı, vatandaşı ve bizim soydaşlarımız olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Anayasal vatandaşlık haklarının korunup, demokratik haklarının geliştirilmesi ile ilgili yapmış oldukları hukuk zemini içindeki mücadelelerinde, Türkiye Devleti ve milleti ile her daim yanlarında olacaktır.

Dr. Sadık Ahmet’in adı, Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının altında hak ve hukukları için mücadele verdikleri kutsal bir bayrak olmuştur.

Çünkü Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yok sayılıp, asimilasyonun yöntemlerinin en şiddetli şekilde uygulandığı dönemde sağına soluna bakmadan “Ben varım!” diyerek ayağa kalkmış gerçek anlamda bir liderdir.

Onun akıl ve hukuk ile verdiği mücadele neticesinde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak davası çok farklı bir anlam kazanmış, uluslararası alanda takip edilen ve gözetlenen bir hak davası olmuştur.

O, dizlerinin üzerine çökmesi istenilen Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ayağa kaldıran, benlik duygusundan uzak, tevazu sahibi, tam bir Türk gibi diğergam ve kahraman, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir hekim kısaca iyi bir insandı.

Vefatı hem vatanı Yunanistan için hem Türk-İslam dünyası ve insanlık için büyük kayıp olduğunu tarih yazacaktır. Yunanistan vatandaşı efsane Türk; ruhun şad, mekânın cennet olsun. Sen de davan da unutulmadı; asla unutulmayacak!..

KAYNAK: YERLİ DÜŞÜNCE DERGİSİ
YORUMLAR 11
  • Yasin HOCAOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı mücadeleyle bugün de Batı Trakya Türklerine yol göstermeye devam ediyor. Ruhu şâd, makamı Cennet olsun.
    Cevapla
  • Gönül TOPAKTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 26 sene önce hayatını kaybeden Yunan vatandaşı efsane Türk, Doktor Sadık Ahmet’in ölüm yıl dönümü nedeniyle bir yazı kaleme aldı." Elinize emeğinize yüreğinize sağlık, Sayın Bakanımız, Türk ve İslam dünyasına göstermiş olduğunuz hassasiyet bizleri son derece memnun ediyor dikkatle ve özenle takip ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Saygılarımızla.
    Cevapla
  • Mualla BOYRAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkistan'dan, Türkmendağın'dan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırım, Kerkük'ten tüm gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bizim hür ve gür avazı, Çok değerli Bakanımız soluğunuz uzun, cesur yüreğiniz var olsun.
    Cevapla
  • Fatih TOPAKTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı Trakya Türkleri için Bayrak Bayrak Dalgalanan birlik fikrinin cesur kahramanı, Toprağına nur yağsın. Türk olmak, bu değeri ruhunda ve bedeninde taşımak ve Türklük bilinciyle, İslam inancıyla doğru yolda yol almak, gönül coğrafyamızdaki sessiz çığlıkların, GÜR ve CESUR sesi... Sadece Batı Trakya Türkünde filizlenen bir umut değil tüm Türk Dünyasında gönül coğrafyamızın umutlarla dolu büyüyen güçlene dik mağrur fidanların esin kaynağısın.
    Cevapla
  • Atanur 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kardeşlerimizi esirgesin,Demokrasinin sahibi iddiasındaki Yunan soydaşlarımıza karşı Hitler Almanya’sı gibi ve iki yüzlü AB nin de sesi çıkmıyor.Harika ifade etmişsiniz sayın bakan gönlünüze sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir