Bakan Yanık'tan çocuk yaşta evliliklere tepki

Manisa'da yaşayan ve evlenmeye zorlanan 16 yaşındaki B.H.'ye devlet sahip çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Onların çocukluğunu yaşayabilmesine engel olunmasına ve eğitim hayatından koparılmalarına asla göz yummayız" dedi.

Bakan Yanık'tan çocuk yaşta evliliklere tepki
Bakan Yanık'tan çocuk yaşta evliliklere tepki
GİRİŞ 26.07.2021 01:25 GÜNCELLEME 26.07.2021 01:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve evlenmeye zorlanan 16 yaşındaki B.H.'ye devletin sahip çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan da tepki geldi.

Yanık, erken yaşta ve zorla evliliklerin kanunda açıkça yasak olduğuna dikkat çekti.

'Erken yaşta ve zorla evlilikler, onarılması güç yaralar açıyor'

Derya Yanık, erken yaşta evliliklerin, çocukların sosyal, fiziksel, bilişsel ve psikolojik gelişimi üzerinde onarılması güç yaralar açtığının altını çizerek, "İllerimizde yürürlüğe koyduğumuz Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Acil İl Eylem Planlarımız ile evlatlarımızın bu travmaya maruz kalmasının önüne geçmek için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Çocukların yeri ailelerin yanıdır, okuldur"

Bakan Derya Yanık, tüm ailelere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Çocukların yeri ailelerin yanıdır, okuldur. Onların çocukluğunu yaşayabilmesine engel olunmasına ve eğitim hayatından koparılmalarına asla göz yummayız" dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • GÖRELE 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Evlenecek olan kişilerin yetkili kişiler tarafından uzman kişiler tarafından evliliği yürütebilecek Lermi diye test edilmesi lazım Eğer bu yapılmazsa sonuç kötü oluyor olan çocuğu oluyor iyi olmuyor mutlaka evlenecek kişilerin kontrolünün yapılıp ona göre evlenmelerine müsaade edilmesi lazım birçok kişilerin evlenmemesi lazım bu acıyı yaşayan birisi olarak size bunu arz ediyorum saygılar.....
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk yaşı nedir, nasıl belirlenir? Bu kadına anlatsın biri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar