Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Eylül'de yüz yüze eğitimi erteleyecek mi?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve başladıktan sonra ilk yaptığı açıklamada okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Okulları yüz yüze eğitime hazırlayacaklarını belirten Özer okulları kapalı tutma lükslerinin olmadığının altını çizdi. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrenci ile veliler vaka sayılarındaki tırmanışın ardından okullar ne zaman açılacak? sorusuna cevap arıyordu. Beklenen açıklama Sağlık Bakanı Koca’dan geldi…

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Eylül'de yüz yüze eğitimi erteleyecek mi?
Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Eylül'de yüz yüze eğitimi erteleyecek mi?
GİRİŞ 14.08.2021 17:34 GÜNCELLEME 14.08.2021 17:34
Bu Habere 391 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitime başlamak isteyen milyonlarca öğrencinin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığına çevrilmiş durumda. İlan edilen 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre öğrenciler 6 Eylül’de ders başı yapacak. Vaka sayılarında yükselmelerin olması nedeniyle veliler ve çocuklar geçtiğimiz dönemde olduğu gibi uzaktan eğitim verilip verilmeyeceğini merak ediyor. MEB Bakanı Mahmut Özer son yaptığı açıklamada gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İlgili bakanlıklarla temas halinde olduklarını hatırlatan Koca koordinasyonlu bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. Peki okulların açılması ertelenecek mi? İşte yüz yüze eğitim için yapılan son açıklamalar…

“Tüm Okullarımız Zamanında Açılacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüksek sesle ifade etmek istediğini belirten Koca “ tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir” dedi.

İlk ve ortaöğrenimde öğrenci ve ailelerini koruyacak gerekli tedbirleri alacaklarını vurgulayan Bakan Koca, eğitime ara vermeden gelecek eğitim öğretim dönemini karşılayacaklarını söyledi. Bilim Kurulu’nun okullarda uyulması gereken kuralları belirlediğine dikkat çeken Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanlığı ile istişare ederek en kısa sürede bu tedbirlerin paylaşılacağını belirtti. 

“Aşı Tercihe Bırakılamaz”

Açıklamasının devamında aşı konusuna değinen Sağlık Bakanı, aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmeyi beklediklerini ifade etti. Aşı programının bugüne kadar teşvik ve tercih konusu olduğunun altını çizen Fahrettin Koca aşı için “ Eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödevdir. “ ifadelerini kullandı.

Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli diyen Bakan “ Aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar.” dedi.

Yeni Milli Eğitim Bakanı “ Vakaların Sıfırlanmasını Beklemeyiz”

Göreve geldikten sonra yüz yüze eğitime başlanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan MEB Bakanı Mahmut Özer, çok çalışacaklarının altını çizerek Eylül’de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Önceliğinin gerekli tedbir ve önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime hazırlamak olduğunu vurgulayan Özer,  okulların açılması için vakaların sıfırlanmasını beklemeyeceklerini söyledi. Bakan Özer,  2021-2022 eğitim öğretim yılında okulları kapalı tutmak gibi bir lükslerinin olmadığını ifade ederek sözlerini noktaladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yarıyıl ve Ara Tatil Tarihlerini Duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimini geçtiğimiz günlerde ilan etti. Öğrenciler bu yıl 2 ara tatil 1 sömestr tatili ve her zaman olduğu gibi yaz tatili yapacak. MEB 2019 yılında hayata geçirdiği uygulama ile birinci ve ikinci dönemde ara tatil uygulanacak. Ara tatillerin ilki Nisan ayında ikincisi ise Kasım ayında gerçekleşecek. İşte MEB'in açıkladığı tatil tarihleri;

YORUMLAR 391
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    servisler taşımalı olacakmı okullara nasıl ,neyle gidecez ne yapacagız
    Cevapla
  • alya kasanova 2 yıl önce Şikayet Et
    okulu görecem sanki ilk defa okul görcem gibi hissettim valla çok şükür YARAAABBBBİİİİİMMMM
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Günlük Bu kadar vakayla okul açmakta neyin nesi.
    Cevapla
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni göver hayır olsun hosgeldınız
    Cevapla
  • fatma yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan devlet okullar disiplinli yapın servis söförlerine yazı gönderin sayın bakan çok rica ederıyorum lülfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!