HDP'li vekilin aracında yakalanan kişi bakın kim çıktı

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın aracında yakalanan Yunus Durdu’nun PKK’nın alan sorumlusu olduğu ve vatandaştan haraç kesen teröristlerle birlikte çalıştığı belirlendi.

GİRİŞ 28.07.2021 09:39 GÜNCELLEME 28.07.2021 10:01
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İddianameye göre, Durdu’nun HDP PM üyeliği görevini kullanarak terör faaliyetlerini gizlediği, kontrollerde yakalanmamak için de milletvekilleriyle hareket ettiği tespit edildi. İddianamede Durdu’nun vatandaştan haraç kesen teröristlerle birlikte çalıştığı da anlatıldı.

HDP'li vekilin aracında yakalanan HDP PM üyesi PKK’lı çıktı!

MİT VE EMNİYET'İN ORTAK OPERASYONUYLA YAKALANMIŞTI

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın aracında yakalanan terör şüphelisi Yunus Durdu hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. Sarısaç’ın aracında yakalandıktan sonra serbest bırakılan Durdu, 14 Şubat 2020’de Sarısaç’ın evinden çıktıktan sonra MİT ve Van İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Durdu hakkına “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan düzenlenen iddianame Van 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Durdu’nun PKK’nın gençlik yapılanması YPS/DGH içinde alan sorumlusu olduğu belirtildi.

PKK ADINA 25 BİN TL İSTEDİ

Güvenlik güçlerini Yunus Durdu’ya götüren süreç tüm detaylarıyla iddianamede anlatıldı. Evinin önünde arabası yakılan M.A. ifadesinde şok bilgiler verdi. M.A. Tatvan’da ağaç keserken yanına gelen 4 teröristin, telefonu ve parasını alıp HPG’nin kendisine 5 bin TL ceza kestiğini, 5 gün içinde ödemezse aracının yakılacağını söylediğini anlattı. İddianamede, olaydan 10 gün sonra Yunus Durdu’nun M.A.’yı Mezopotomya Haber Ajansı’na çağırdığı ve “Arkadaşlarımız sana ceza kesmiş. Neden bu parayı ödemiyorsun?” diye hesap sorduğu bilgisi yer aldı. M.A’nın “Kimseye borcum yok” deyip parayı ödemeyeceğini söylemesi üzerine Yunus Durdu “Cezan 25 bin TL oldu. Bunu bana ödeyeceksin” demiş. M.A.’nın karşı çıkması üzerine ise Durdu, “Sen YPS’yi duydun mu? YPS Van sorumlusuyum. Toplumsal alan sorumlusuyum” karşılığını vermiş. Durdu’nun WhatsApp araması ile görüştürdüğü Sinan K. da M.A.’yı “Bizim arkadaşlarla tartışıyorsun. Seni öldüreceğiz Senin kurtuluşun yok” diye tehdit etmiş.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç

EYLEM TALİMATINI O VERİYOMUŞ

Bu olaydan 10 gün sonra sopalarla darp edilen M.A.’nın 6 ay sonra da arabası yakıldı. İki olay da örgüt lehine yayın yapan internet sitelerinde “İntikam biriminden işbirlikçilere uyarı”, “İntikam birimi işbirlikçileri vurdu” şeklinde yayınlandı. Yunus Durdu’nun Van ve çevre illerde PKK’nın gençlik yapılanması DGH içerisinde kadro olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi. Örgüt mensuplarının evlerinde barınan Durdu’nun sabit ikametgahının olmadığı ve örgüt adına gençlik yapılanması tarafından gerçekleştirilen eylemlerin talimatını verdiği de savcılığın tespitleri arasında yer aldı.

CHP’den Sarısaç’a destekCHP’den Sarısaç’a destek

HDP'Lİ VEKİLE İLK DESTEK CHP'DEN GELMİŞTİ

CHP'li Barış Yarkadaş, sosyal medya mesajında “'Beyaz Toroslar' geri döndü... Yasadışı bu muamele HDP'li vekile yapıldığı için susmaya devam mı?” ifadelerini kullanmıştı. CHP'li Eren Erdem de “Bu hareket bir HDP’li vekile yapıldı diye susmak mı? Elbette hayır.. Bu muameleyi gören kişi bir 'milletvekilidir, seçilmiştir, halk tarafından onaylanmıştır.' Eğer HDP’li diye susarsan, yarın sana da yapılır. Keza öyle olmadı mı? HDP’li tutuklanınca sustun ve herkes tutuklandı” mesajını paylaşmıştı.

YORUMLAR 56
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    İp in cehape nin öve öve yere göğe sığdıramadığı,meral in kahvaltı hayalleri kurduğu,cehapeli il başkanının hdpkk nın pkk ile bağlantısı yok niye kapatma davası açıyorsunuz dedikleri ortakları işte bu.
    Cevapla
  • ÇAKIR 2 yıl önce Şikayet Et
    chp=hdp=pkk
    Cevapla
  • Kime diyom 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bunlar hakkinda bi işlem yapmazsa ona yanarim çakala aslani boğdurmayin
    Cevapla
  • ziyacan 2 yıl önce Şikayet Et
    kimi pkk nın vekili ve servis araçları, kimide hem bunların hemde dhkpc nin....
    Cevapla
  • Kime diyom 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin sülayman soyluya az bi destek verin inanin bunlarin kabusu olur yer bitirir oyuzden soyluya iftira çamur atiyorlar mafya liderlerine varincaya kadar hepsi cephe aliyor neymiş bu soysuzlara bir soylu yetermiş allah yar ve yardimcisi olsun vatan evladinin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti