İBB'nin festivaline tepki yağdı: Hacı Bektaş-ı Veli'nin kemiklerini sızlatır

Trakya Balkan Güçbirliği Trakya Rumeli Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Osman Erdoğan İBB tarafından düzenlenecek 'Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Festivali'nde Hacı Bektaş-ı Veli'nin adının programdan çıkarılmasını istedi.

GİRİŞ 28.07.2021 17:05 GÜNCELLEME 28.07.2021 17:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Trakya Balkan Güçbirliği Trakya Rumeli Bektaşi Dernekleri Federasyonu ile Alevi Anadolu İnanç Önderleri Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 30 Temmuz-1 Ağustos'ta düzenlenecek "Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Festivali"nde Hacı Bektaş-ı Veli'nin adının programdan çıkarılmasını istedi.

Trakya Balkan Güçbirliği Trakya Rumeli Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Osman Erdoğan ile Anadolu İnanç Önderleri Birliği Temsilcisi Hıdır Bulut, festival konusunda basın toplantısı düzenledi.

"10 AĞUSTOS'TA MUHARREM AYI MATEM ORUÇLARIMIZ BAŞLIYOR"

Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli adıyla bir müzik festivali düzenlenmesinin kendileri rahatsız ettiğini dile getirerek, "10 Ağustos'ta Muharrem ayı matem oruçlarımız başlıyor, 12 günlük oruçlarımız var. Burada yapılan çok büyük bir yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin öğrencisi olan Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin festivalin afişlerinde logolarının, isminin kullanılması Bektaşi toplumu olarak bizde çok büyük bir rahatsızlık yaratmıştır." dedi.

"PROGRAMA ART NİYETLİ OLARAK SERÇEŞME HACI BEKTAŞ-I VELİ FESTİVALİ DENİLİYOR"

Müzik festivaline karşı olmadıklarını ancak Hacı Bektaş-ı Veli'nin adının kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu festival bizim maneviyatımızı zedelemiş durumda. Bu yanlıştan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve bu işi organize edenlerin bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. Bu program devam etsin ama programın adından Hacı Bektaş'ın ismi çıkarılsın. İsmi değişsin, 'Serçeşme Müzik Festivali' denilsin. Programa art niyetli olarak Serçeşme Hacı Bektaş-ı Veli Festivali deniliyor. Bizim kutsalımız olan Türk-İslam inancını taşıyan Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin isminin o afişlerden, animasyonlardan bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz."

"BU FESTİVAL HACI BEKTAŞ-I VELİ'NİN KEMİKLERİN SIZLATIR"

Hıdır Bulut da Hacı Bektaş-ı Veli'nin adının siyasi bir figür olarak kullanılmasına karşı olduklarını ifade ederek, "Kimse Hacı Bektaş-ı Veli'nin adını siyaset sahnesine çekemez, kimsenin buna hakkı yok. O bu topluma mal olmuş bir serçeşme. Mevlana, Hacı Bektaş siyasete çekilmez. Aleviler kendi inançlarını siyaset arenasına katmazlar. Bu festival Hacı Bektaş-ı Veli'nin kemiklerini sızlatır. Hacı Bektaş ne yapmış? Bilim adamı yetiştirmiş. Dünyanın her yerinde bir Hacı Bektaş türbesi var." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hıdır Ağabeyim, çok haklısın. Keşke Hacı Bektaş Veli'yi anlasalar?
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    başkanım çok teşekkür ederim gösterdiğiniz tepkiden dolayı yakışan neyse güzel odur
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar islamı yıkmakmak için uğraşıyor. Türkiyenin kuruluş amacı bu.
    Cevapla
  • Remzi 2 yıl önce Şikayet Et
    para yok diye zırlayıp metro inşaatını hafriyat alanı niyetine kullanan İBB festivale parayı nereden bulmuş?
    Cevapla
  • Kesin Bilgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Alevi derneklerinden
    Cevapla
  • karadoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    zorunuzamı gitti canlar seçen seçilmesi için nerede dinsiz varsa birlik olan sizler değilmisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu