Bakan Pakdemirli: Yangının çıkış nedeni netlik kazanmadı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat'taki orman yangınının kontrol altına alınamadığını belirterek "Fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor." dedi.

GİRİŞ 29.07.2021 00:47 GÜNCELLEME 29.07.2021 03:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bakan Pakdemirli, yangın yönetim merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının etkisini devam ettirdiğini söyledi.

Ekiplerin etkili şekilde müdahalesini sürdürdüğüne dikkati çeken Pakdemirli, "Manavgat yangını kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor." diye konuştu.

Pakdemirli, evlerinden tahliye edilen vatandaşlara ilişkin "Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılay'ın AFAD'ın yardımını bekleyen bir vatandaş yok." ifadelerini kullandı.

"YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ NETLİK KAZANMADI"

Yangının etkili olduğu alanın arttığını belirten Pakdemirli, "Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden." değerlendirmesinde bulundu.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldığını anımsatan Pakdemirli, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok." dedi.

ADANA, MERSİN VE ANTALYA'DAKİ YANGINLAR

Antalya'nın yanı sıra Adana ve Mersin'de de yangınların olduğunu belirten Pakdemirli, "Adana, Mersin ve Antalya'daki yangınlarda 476 arazöz, 1904 personel halihazırda mücadele ediyor." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında dumandan etkilenen vatandaşlarının çoğunun taburcu olduğunu, hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ettiklerini bildirdi.

Mersin'de 4 mahallenin boşaltıldığını, yangının yaklaşık 1000 hektar kadar alanı etkilediğini aktaran Pakdemirli, "Maalesef ki 80 kilometre süratle esen, devam eden rüzgar var, öyle görülüyor ki yarın öğle saatlerine kadar devam edecek, öğle saatlerinden sonra da 60 kilometre süratle devam edecek." dedi.

Adana'daki yangını 186 arazöz, 744 personel, Mersin'deki yangınları 90 arazöz, 360 personel ve Manavgat'taki yangını 200 arazöz, 800 personel ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Pakdemirli, çalışmaların karadan yürütüldüğünü bildirdi.

"HASTANEDEKİ VATANDAŞLARIMIZI ZİYARET ETTİK"

Manavgat'taki yangında önceliklerinin yerleşim yerleri olduğunu belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Yerleşim yerlerinin etrafını tutmamızdan dolayı dumanlık alanda henüz yangın tam anlamıyla kontrol altına alınamamış durumda. Zarar gören vatandaşlarımız, dumandan etkilenen vatandaşlarımız vardı, bunların çoğu taburcu olmakla beraber, hastanede yatan 5-6 vatandaşımızı da ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Genelde hastalar Kalemler Mahallesi'nden. Kalemler Mahallesi'ni de belli miktar risk alarak orayı da ziyaret ettik. Genel olarak tabii ki elbette birinci önceliğimiz can kaybımızın olmaması, şu ana kadar en azından teselli edici olarak."

"SAHADA HİÇBİR ŞEYE İHTİYAÇ YOK"

Yangın kontrol altına alındıktan sonra zarar tespitlerinin yapılacağını belirten Pakdemirli, tespitler yapıldıktan sonra vatandaşların yarasının sarılması yoluna gidileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin bölgede herhangi bir ihtiyacın olup olmadığı yönündeki sorusuna Bakan Pakdemirli, "Şu an sahada ne iaşe ne yemek ne su, ne de başka bir şeyle ilgili herhangi bir ihtiyaç yok. Burada evlerinden olan veya tahliye etmek zorunda kaldığımız evlerle alakalı da vatandaşlarımıza sunulan yurtlar ve kalış imkanlarının da yüzde 90'nından fazlasının reddedildiği, vatandaşımızın kendi imkanlarıyla kaldığını görüyoruz." yanıtını verdi.

Pakdemirli, yangında ne kadar alanın zarar gördüğü ile ilgili ölçümlerin, yangından birkaç hafta sonra çıkacağını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Robotlar 2 yıl önce Şikayet Et
    BilGatenin dönüşünden sonra bu yangınlar çıktı.Bunlar Allahsız yakanlarda Allahsız.Ne istedinizİ o sessizhayvanlardan bitkilerden,insanlardan.Tek bir insan kalıncaya kadar buradayız.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyduları, droneları kullanabiliyor muyuz acaba? Kimi ot yakmak için, kimi tarla-bahçe açmak için, kimi ızgara yapmak için, kimi yangın sonrası tomruklar için önemli bir kısmı da terör için... Her ne içinse verin çok ağır cezalar ki bir daha kimse cesaret edemesin.
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    sene olmuş 2021 halen cam şişeler depositosuz Almanyada 98den beri depozito, dışarda mercek gorevi gören bi cam göremeSin, biz bu kafayla daha çooook üzülürüz , çözümler belli sabotaj diyip işin ucuzuna kaçmayınız
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangının afete dönüşmesini önlem önler. Orman işle yerleşim alanları arasına yangın şeridi bırakılmalı ve temiz tutulmalı... Bu açıyuyı hep yaşıyoruz. Ama önlem almaktan imtina ediyoruz...
    Cevapla
  • erol/Antalya 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun Allah yardım etsin. Bunu yapanlar varsa elleri ayakları kıvrılsın inşallah.Bunlara çok ağır ceza verilmesini temenni ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...