Denize girenlerde bulantı ve karın ağrısı görüldü, inceleme başlatıldı

Bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle hastane başvurularında artış görülmesinin ardından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, inceleme başlatılarak deniz ve içme suyundan numune alındı.

Denize girenlerde bulantı ve karın ağrısı görüldü, inceleme başlatıldı
Denize girenlerde bulantı ve karın ağrısı görüldü, inceleme başlatıldı
GİRİŞ 29.07.2021 11:44 GÜNCELLEME 29.07.2021 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, denize giren bazı kişilerin bulantı ve karın ağrısı şikayeti üzerine inceleme başlatılarak deniz ve içme suyundan numune alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların hastaneye bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvurularında artış görülmesinin ardından Halk Sağlığı Başkanlığı Çevre Sağlığı birimince saha çalışması yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, yüzme suyundan numune alındığı aktarılarak, Düzce Halk Sağlığı laboratuvarında yapılan analiz sonuçlarının, Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik hükümlerine göre uygun olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Alınan içme-kullanma suyu numunesinin de İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre uygun olduğunun belirlendiği belirtilen açıklamada, "3 gün boyunca Akçakoca içme-kullanma suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapılmış ve numune alınan izleme noktalarında uygun miktarda klor tespit edilmiştir. İçme-kullanma suyu arıtma tesisi depo çıkışından 27 Temmuz'da 'noro virüs, adeno virüs ve rota virüs' analizleri yapılması için su numunesi alınmış ve Ankara Tüketici Güvenliği ve Halk Sağlığı Laboratuvarları Daire Başkanlığı'na teslim edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 2
  • sertas 2 yıl önce Şikayet Et
    salgın var aynı vakalar her yerde
    Cevapla
  • düzceli 2 yıl önce Şikayet Et
    çoluk çocuk perişan oldu. il sağlık müdürlüğüne ulaşamadık. düzce devlet hastanesi acili hep kusma ve ishal şikayetiyle gelen çocuklarla dolmuş vaziyette. serum verip gönderiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?