Türkiye'de ormanları kim yakıyor? Yangınlarda terör izleri

Türkiye'nin dört bir yanında, birbirinden farklı bölgelerde meydana gelen yangınlar akıllara terör ihtimalini getirdi. Özellikle sosyal medyada "PKKYaktı" hashtagı gündemin ilk sıralarında kendine yer buldu.

Türkiye'de ormanları kim yakıyor? Yangınlarda terör izleri
Türkiye'de ormanları kim yakıyor? Yangınlarda terör izleri
GİRİŞ 29.07.2021 17:05 GÜNCELLEME 29.07.2021 20:12
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Yeşilin her tonlarının bulunduğu yurdun en güzel köşelerinden peş peşe şüpheli alevler yükseliyor. Antalya'da başlayan ve toplamda 7 ilde görülen alevler, klasik bir yaz yangınına benzemezken, özellikle birbiriyle bağımsız olan farklı bölgelerde yükselen alevler sabotaj ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Geçmişte ateşin çocukları inisiyatifi olarak tanınan terör örgütü mensupları, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yangınlara sebebiyet verirken, birbirinden kilometrelerce uzakta yerlerde çıkan yangınlar, yine bu kalleş oluşumun eliyle yapılmış olma ihtimalini güçlü kılıyor.

"PKK YAKTI"

Mersin, Muğla, Adana, Antalya gibi farklı illerdeki yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, toplamda 7 farklı ilde çıkan yeni yangınlar, sabotaj ihtimali üzerinde durulmasına neden oluyor. İlk olarak Manavgat'ta başlayan yangın, son olarak Didim'de görüldü. Yangınlarla ilgili resmi kanallar vasıtasıyla soruşturma başlatılırken, sosyal medyada da yangınlara yönelik büyük tepki var.

#PKKYak hashtagı ile sosyal medya üzerinden konuyla ilgili pek çok paylaşım yapılırken terör örgütü sempatizanı hesaplar propaganda faaliyetleri yürütüyor.

PKK'nın internet üzerinden faaliyet gösteren yayın organları yangınlara ilişkin bu paylaşımlara yer veriyor.

Terör örgütünün silahlı kanadına yönelik kararlı operasyonlar nedeniyle kaçacak delik arayan illegal oluşumlar, karşılık veremdeiği için çareyi daha önce de bu gibi sabotaj, kundaklama faaliyetlerinde aramışlardı. Bu tezi doğrulayan argümanı ise yine kendi trolleri vasıtasıyla sosyal medya üzerinden adeta itiraf ediyorlar.

ALAKASIZ BÖLGELERDE ÇIKAN YANGINLAR

Yaz yangınları Türkiye'de hemen her yıl görünüyor ancak bu yangını diğerlerinden ayıran özellikl, birbirinden çok uzak bölgelerde çıkması oldu. Normalde yangın belirli bir çevrede görülürken, bu sefer Antalya'nın 4 farklı bölgesinde başlayarak 4 farklı ilde görüldü. İlk olarak Manavgat'ta başlayan yangın, iki üç ve dördüncü aşamada neredeyse 20 kilometre uzakta da görüldü. Özellikle taşımanın bu denli olması beklenmezken, diğer illerde görülen yangınların da, alevlerin ilerleme bölgesinde olmaması dikkatleri çekti. 

Karadan ve havadan etkin bir biçimde müdahale edilen yangınlara yönelik Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Çevre ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sabotaj ihtimaline yönelik "açık kapı" bırakmıştı.

ANKARA'DA YAKALANAN ŞÜPHELİ

Yangın faaliyetlerine yönelik yürütülen çalışmalar devam ederken, yine farklı bir noktada, neredeyse yangının merkezi olan Antalya'ya 500 kilometre mesafede olan Ankara'da yangın çıkartmaya çalışan bir kişi gözaltına alınmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Polatlı ilçesinde bir kişi, Topçu ve Füze Okulu güney sınırındaki tel örgülerin yakınına geldi. Buradaki otları tutuşturarak kışla içinde yangın çıkaran kişi, kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalandı ve polise teslim edildi.
Kışladaki itfaiye aracının ve Polatlı Belediyesinin derhal müdahale ettiği yangın, büyümeden söndürüldü.

PKK'NIN YENİ TERÖR YÖNTEMİ: KUNDAKLAMA-YAKMA

Türkiye terörle mücadelede hem yerli ve milli atılım ile hem de terörü kaynağında bertaraf etme faaliyetleri sonuç veriyor. Türkiye karşısında adeta kaçacak delik arayan teröristler, son olarak kundaklama ve yakma faaliyetleri ile kalleşçe karşılıklar vermeye çalışmıştı. Daha önce de bu tarz faaliyetleri Karadeniz'de, İç Anadolu'da ve Doğu bölgelerde gerçekleştiren PKK'nın kirli oyunu deşifre olmuştu. 

Kendilerine "ateşin çocukları inisiyatifi" ismini veren kalleş oluşum, bu sabotajları üstlenerek, terörizmde uyguladıkları "çaresizliği" gözler önüne sermişti. Bu yangınlarında gerek farklı yerlerde oluşması, gerek yayılımı bu alevlerin arkasındaki ismin de PKK olma ihtimalini açıkça ortaya koyuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 142
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK Can ataklı nin fikrine uymuş eee nede olsa Ermeni kardeşliği bunların derdi Erdoğan düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı
    Cevapla
  • murtazaa 2 yıl önce Şikayet Et
    nasa abd direk uzaydan lazerle yakıyor. pkk lılar sihadan mütevellit rahat davranamıyor. taşeronla yapamadıklarını bizzat kendileri yapıyor.
    Cevapla
  • Şaban bülbül 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet eşzamanlı olarak PKK nin Avrupa daki yönetimini aynı gün aynı zamanda imha edecek.avrupa dan rahat rahat buradaki teröristler kere emir veremeyecek
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz de gaz yakılınca buralar da yandı bence gayet net herşey sadece millet olarak kenetlenmeli hainleri aramızda barindirmamali onlara kulak asmamalı görüşlerimiz farklı da olsa ortak vatan etrafında kenetlenmeli çok çalışmalıyız uzaydan bile yakmış olabilirler farklı teknoloji sistemler de kullanılabilir daha adı şeyler de
    Cevapla
  • gfm 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey idam diyenler islamın bir hükmünü zora gelince değil, her zaman bütün olarak hükümler farzdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı