Son dakika: Yangının çıkış nedeni ifadeler sonrası ortaya çıktı

Son dakika haberi: Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dün öğle saatlerinde çıkan ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği orman yangını devam ediyor. Yangını çıkardığı iddia edilen 2 çocuğun ise ifadesi ortaya çıktı.

GİRİŞ 30.07.2021 14:01 GÜNCELLEME 30.07.2021 15:52
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yangını çıkardığı iddiasıyla 10 yaşlarında 2 çocuğun pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Çocukların, "Kitap yakıyorduk, alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık" dediği öğrenildi.

İçmeler kara yolu Armutalan Mahallesi Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, dün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre uzaklıktaki yangın bölgesine, ilk etapta 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Orman yangınlarıyla ilgili sevindiren gelişmeBakan Pakdemirli açıkladı! Orman yangınlarıyla ilgili sevindiren gelişme

"KİTAP YAKIYORDUK, BİR ANDA ALEVLER ÇOĞALDI"

Alevlerin başladığı noktaya yakın yerde evleri bulunanlar, yangını komşu çocuklarının çıkardığını öne sürdü. Bunun üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, 10 yaşlarında 2 çocuğun pedagog eşliğinde ifadelerini aldı. Çocukların, “Kitap yakıyorduk. Bir anda alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık” dediği öğrenildi.

Öte yandan Bodrum ve Köyceğiz’deki yangınlarla ilgili de araştırmaların sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR 220
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    10 yasindaki Cocuk Kitap yakmak icin Ormanami Gitmis Kimler Bu Akili Vermis he Cocugun Ormanda Ne isi varmis Kitaplarla Bunda Bi is Var
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ormanları yakanlar o bölgeyi iyi bilen ve orda yaşayan pkk sempatizanları
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangın sebebi mutlaka ama mutlaka kanada ,fransa ,dır .Kesin
    Cevapla
  • yaman 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın, Orman bakanımız, ormanlarımız belli ölçeklerde parselleyelim ve parseller arasında boşluklar, yollar oluşturalım.Boylece yangın çıkan bir parselden diğer parsele geçişini zorlastirmis hatta önlemiş oluruz.Ayrica bu kadar orman muhafaza memurumuz var, bunlara kesilen orman ürünlerini olcturtmek yerine, asli görevleri olan ormanları korusunlar.Ayrica Yeter sayıda yangın söndürme araç ve makina alalım.
    Cevapla
  • Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlara girmeyi bir ay yasaklayın yaz bitimine kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!