Orman işçilerine hortum taşıyan Merve: Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 3 gündür devam eden maki yangınını söndürme çalışmalarına katılan ve arazöz hortumu taşıdığı sırada çekilen fotoğrafı çok konuşulan, Merve Koçyiğit (19), "Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi" dedi.

GİRİŞ 01.08.2021 23:14 GÜNCELLEME 01.08.2021 23:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Köyceğiz ilçesinin Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda 28 Temmuz'da saat 15.45'te başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğü yangını söndürme çalışmalarına, kadınların ve çocukların da aralarında bulunduğu vatandaşlar destek oluyor. Yangının başladığı günden bu yana orman işçileri ve itfaiye personelleri ile birlikte söndürme çalışmalarının içerisinde yer alan Merve Koçyiğit, azmi ile örnek oldu.

Türkiye, Merve'yi alev savaşçılarına destek olmak için arazözün hortumunu sırtına alarak taşıdığı sırada çekilen fotoğrafı ile tanıdı. Sosyal medyada Kurtuluş Savaşı'nda cepheye kağnılarla mermi taşıyan kadınların fotoğrafıyla birlikte yan yana, yüzlerce kez paylaşılan fotoğraf ile herkesin merak ettiği Merve, duygularını DHA muhabirine anlattı.

Koçyiğit, yangının evlerine doğru ilerlediğini belirti, "Alevlerin yolun alt tarafına inmemesi için uğraştık. Evlerimiz yanacaktı. Nefes almamızı sağlayan yeşil alanlarımızı, ormanlarımızı kurtarmak için herkesi destek olmaya davet ediyorum. Fotoğrafın paylaşılmasından sonra çok sayıda mesaj atan ve arayan oldu. Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi" dedi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    afferim sana tonbik,
    Cevapla
  • Mahmud 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın acısı, acısı olan Şirin Payzın..! Bu fotoğrafla bir tarafın etkileniyorsa gel Merve gibi Ülken için de acı çek.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlarımızı perişan etmek gelenek, osmanlı giderken gariban Türk kadını sırtladı ülkeyi, şimdi de yine kadınlar sırtlıyor. Ama düşürenlerin umrunda değil her zamanki gibi ingiltereye kaçarlar.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    misafir olduğun belli bu ülkeden değilsin
    Cevapla
  • konyaspor 2 yıl önce Şikayet Et
    yaniyor yurekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!