'Aşı olmayana ekmek verilmeyecek' iddiası yalanlandı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerin kesinlikle görüşlerini yansıtmadığını belirtti.

GİRİŞ 02.08.2021 12:57 GÜNCELLEME 02.08.2021 16:28
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerin kesinlikle görüşlerini yansıtmadığını belirterek, “Şu an için ‘Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek’ türü bir uygulama söz konusu değildir” ifadesini kullandı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ulusal basında aşı olmayanlara ekmek verilmeyeceği haberlerinin yer alması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Balcı açıklamasında, bazı basın yayın organlarında yer alan ve kesinlikle Türkiye Fırıncılar Federasyonunun görüşlerini yansıtmayan haberlerin kamuoyunda tartışılıyor olmasının fırıncılar camiasını son derece üzdüğünü aktardı.

Balcı, “Aşı olmayanları fırınlarımıza sokmayacağız, ekmek vermeyeceğiz” türü haberlere sebep olacak açıklamaları yapanların sorumsuz olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Bizler, salgın sürecinde, vatandaşlarımızın ‘ekmeksiz kalmamaları için’ gecesini gündüzüne katan 7/24 hizmet üreten fırıncı esnafı olarak, dün olduğu gibi bugün ve bundan sonraki zamanlarda da ‘Sağlık Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla’ koordineli bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”
Kamuoyuna yapacakları açıklamaların tamamen ilgili bakanlıklar ile yapacağı görüşmelerin bir neticesi olacağını ifade eden Balcı, “Şu an için ‘Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek’ türü bir uygulama söz konusu değildir. Kamuoyumuzun bu hassas süreçte ‘ilgili kurumların yapacağı açıklamalar dışındaki beyanatlara’ prim vermemesini hassasiyetle rica ediyorum” dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 84
  • Gelecekten bir veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecekte herkes ekmegini kendi evinde yapacak.Hem daha ucuz hem daha kaliteli..Aşi olanlarda ,aşi olmayan insan kani bagislariyla yaşayacak
    Cevapla
  • Yusufelili 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun çok doğru karar. Aşı olmayan öyle elini kolunu sallayarak gezmemeli. Salgın hastalık aşıyla biter tarih okumalı biraz.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir anı, bir fırından ekmeğin 1,25 olduğu zamanda aynı gramda ekmeği 1 tl ye alıyordum, adamla ahbap olmuştuk, sonra oda 1,25 yaptı ekmeği, abi maliyetler mi kurtarmadı dedim, ne desin diğer fırınlar adama baskı yapmış, bir tane bakkalım vardı onuda dalaverayla aldılar bende dayanamadım 1,25 yaptım dedi. Yer içerenköy. İşte bunlar fırıncılar.
    Cevapla
  • TRABZON 2 yıl önce Şikayet Et
    İlerde o ekmeği yapacak un bulamayacaksınız zaten. Durum bunu gösteriyor. Günümüz Dünya sın da meydana gelen olayları idrak edemeyenler(edebilecek kapasiteye sahip olmayanlar ve/veya menfaatleri için her şeyi yapabilecek şahıslar) ancak böyle kararlar alabilirler. Allah akıl ve fikir versin diyelim.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Erkek adam isterim ki, bu sözünden geri vites yapmayacak. Millet ekmek almazsa o zaman sizi görürüm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor