Yunanistan'ın Türkiye'ye 'yardım teklifi' yalan çıktı

Son Dakika haberi; Yurdumuzda 6 gündür devam eden yangınla mücadele konusunda talep olduğu takdirde Yunanistan'ın anında yardım edeceği şeklinde medyaya yansıyan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 02.08.2021 13:50 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:06
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

28 Temmuz'da Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan, ilerleyen günlerde başta Muğla olmak üzere İzmir, Mersin, Adana ve daha birçok ili etkisi altına alan yangınlarla mücadelede Azerbaycan, Katar, Ukrayna ve Rusya bilfiil desteklerde bulunuyor.

Yunanistan'ın da Türkiye'ye yangınla mücadelede her daim hazır olduğuna ilişkin haberler yer aldı.

AB: TÜRKİYE'YE YARDIM GÖNDERECEĞİZ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell Fontelles, 30 Temmuz’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak AB’nin, ülkemizde devam eden yangınlar için yardım edebileceğini bildirmişti.

İSPANYA VE HIRVATİSTAN UÇAK GÖNDERİYOR

AB'nin açıklamasının ardından AFAD'ın, Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdüm halinde, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’na yangın söndürme uçaklarının temini için başvurusuyla İspanya ve Hırvatistan'ın uçak göndereceği aktarıldı. 

YUNANİSTAN 'YARDIMA HAZIRIZ' DEDİ AMA!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın 29 Temmuz’da Bakan Çavuşoğlu’nu arayarak, yardıma hazır olduklarını söylemesine rağmen, Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üzerinden yapılan yardım talebine yanıt vermedi.

"TÜRKİYE'DEN CEVAP GELMEDİ' YALANI

Gerçeğin aksine Yunanistan'ın Türkiye'ye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduğu, ancak buna olumlu bir yanıt alamadığı şeklinde haberler de yer aldı.

YUNAN DIŞIŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ: TÜRKİYE'YE YARDIM EDEMEYECEĞİZ

Yunanistan'ın taleplere cevap vermemesinin yanı sıra Yunan Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Atina Büyükelçiliğimizi arayarak kendi ülkelerindeki yangınları öne sürerek Türkiye'ye yardım edemeyeceklerini bildirdikleri öğrenildi.

Oluşan tabloda Yunanistan'ın 'Yardıma her an hazırız' ve 'Türkiye'nin çağrıya cevap vermediği' şeklindeki ifadelerinin içi boş olduğu ve bu anlamda basında yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıkça ortaya çıkıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Blksir’li 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayı’dan post gavurdan dost olmaz milli ata sözüzmüz
    Cevapla
  • Fatih. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunandan yardım kabül etmeyin. Gelip benzin döker bunlar. Aman dikkat.
    Cevapla
  • Münafık 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında kuzey Ege'ye çıksa yaparlar
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim İsmet ülkemizde açlık varken, yunanistana iki gemi dolusu buğday göndermişti. Kızılay gemisi biri milletin ahı tutacak ki batmıştı. Lozan da da bunlardan alacağımız 500 kg altın tazmitanıtı yine bizim ismet almamıştı. Bunlardan fayda değil sadece zarar gelir. Allah kafire muhtaç etmesin, içimizdeki kafirleri de yok etsin.
    Cevapla
  • Amin inşaallah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence gayet dogru
    Cevapla
  • T.C 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanisdanda aynı cehapegibi birgünde dürüsolunbe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!