Türk Hava Kurumu ile ilgili çarpıcı detaylar: Uçak yapıyordu neden tencereye döndü

CNNTürk'te tartışma programına katılan gazeteci Zafer Şahin, devam eden yangınlarda helikopter ile uçak kullanımına yönelik tartışmalara değinirken THK ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.08.2021 00:18 GÜNCELLEME 03.08.2021 00:18
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Semiha Şahin'in sunduğu, gazeteciler Şaban Sevinç, Gaffar Yakınca ve Zafer Şahin'in yanı sıra hukukçu Bülent Yücetürk ile kamuoyu araştırmacısı Hilmi Özdemir'in katıldığı tartışma programında devam edenler yangınlar ve Türk Hava Kurumu masaya yatırıldı. Programda gazeteci Zafer Şahin'den yangınlarda helikopter ile uçak kullanılmasına ilişkin tespitler ile THK gerçeğine ilişkin ilginç açıklamalar geldi.

Yangına müdahalede, uçak yerine helikopterle müdalenin eleştirilecek değil desteklenecek bir şey olduğunu söyleyen gazeteci Zafer Şahin,  helikopterin uçağa göre yangına müdahalede çok daha hızlı ve çok daha fazla verimli olduğunu söyledi. 
THK'nin elindeki uçakların dalgasız ve asgari 2 km açıklığında su yüzeyine sahip olan deniz ve gölet ve barajlardan su alabiliyor.

Ayrıca THK'nin elindek uçakların avgas adı verilen bir yakıt kullandığını ve bunun da her havalimanında bulunmadığına dikkati çeken Şahin, " Bu uçaklar bir saatte ancak iki kez sefer yapabilirken uçaklar en az 4 sefer yapabiliyor, uçaklar bir saatte en fazla 8 ton su taşıyabilirken, helikopterler 20 ton su taşıyabilmektedir." dedi. 

Şahin,  THK'nin 2009 yılında Kanada menşeili 9 adet amfibik uçak aldığını belirtirken ilginç bir detaya değindi "THK, yeni aldığı uçakların parçalarını elindeki bozuk uçakların parçaları ile değiştiriyor. Bu hatalı uygulamadan dolayı bir süre sonra da yeni ve eski uçakların tamamı uygulanamaz hale geliyor." dedi.

Sezgin uçakların bakımı konusu ile birlikte Türk Hava Kurumu'na neden kayyum atanmak zorunda kalındığını, bu kurumu kimlerin bu hale getirdiğini, Türk Hava Kurumu'nun uçak yapılan fabrikasını kim kapattığını ve düdüklü tencere fabrikası  haline kimin getirdiğinin de tartışılması gerektiğini savundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp parti değil Türke dilini , dini ve özünü kaybetmeye memur katliam müessesidir.Necip Fazıl
    Cevapla
  • Mavişim 2 yıl önce Şikayet Et
    İşlevsiz kalmışsa THK, lagvedilip, yerine etkili bir kurum kurulmalı
    Cevapla
  • Çiçek. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizi BATIRMAK ÜLKEMİZİ AÇ PERİİŞAN HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞİYOR TERÖRİSTLER ZAVALI Köylüyü yaktınız evlerini yaktınız ORMAN OLMADAN NERDE OTLATÇAK HAYVAN LARI YALANCI TERÖRİST PARTİLERİ NE işe yarar yalan iftira çöp lagam dolduruyor BATAKLIK yapmaya çalışanlar ALLAH IN İZNİYLE GEBER İN
    Cevapla
  • hadi be 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah aşkına ikidebir neden uçağımız yok neden yookk deyip deyip durmayınn. Sabah akşam Türkiye de yangın olduğu zaman bu soru sorulmalı aynı şekilde virüs de hazırlıksız yakaladı bütün ülkeleri sağlık sistemleri hastaneleri bile yoktu. Bu da aynı şey. Türkiye tarihinde böyle bir yangın yoktu. Olmayınca var olanlar çıkan yangınlara yetiyordu. Diğer ülkeler de çok olmasının nedeni her yıl 25-100 bin hektarlık arazileri yok olduğu için uçakları var tedbir amaçlı.
    Cevapla
  • son söz milletindir 2 yıl önce Şikayet Et
    yanlış hatırlıyorsam düzeltin o zaman çocuk yaştaydım, 80 li yıllarda yanılmıyorsam bu uçaklar o zaman koyu sarı renkteydi ve havadan yangında su değildi reklam afişleri atardı halkın üzerine... şimdi kıymete binmiş, dün naydiki bugün ne olsun biz elimizdekilere sahip çıkalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...