Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2021 MEB Bakanlığı yeni sınav takvimini duyurdu!

Ortaokul ve liselerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerinin eğitim giderlerinin karşılanması için her yıl bursluluk sınav düzenleniyor. Daha önce 25 Nisan'da yapılacağı ilan edilen sınav koronavirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı İOKBS yeni sınav tarihlerini duyurdu. Peki 2021 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte bursluluk sınavı soru sayıları ve sınav konuları...

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2021 MEB Bakanlığı yeni sınav takvimini duyurdu!
Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2021 MEB Bakanlığı yeni sınav takvimini duyurdu!
GİRİŞ 06.08.2021 09:58 GÜNCELLEME 06.08.2021 09:58

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Öğrencilerin merakla beklediği 2021 İOKBS sınav tarihleri açıklandı. Bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrencilere devlet tarafından geri ödemesiz olarak her ay burs yardımı yapacak. Öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara göre sınavlarda sorulan konular ve dersler değişkenlik gösterecek. Toplam 100 soru için adaylara 120 dakika sınav süresi verilecek. Bursluluk sınavı başvuruları normal takvimde alınmıştı. Sınav yerleri, sınav tarihinden 7 gün önce MEB tarafından ilan edilecek. Peki 2021 bursluluk sınavı ne zaman? İşte İOKBS sınavına ait tüm detaylar ve son gelişmeler...

2021 Bursluluk Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Nisan'da yapılacağı açıklanan fakat koronavirüs sebebiyle ertelenmek zorunda kalınan bursluluk sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Bursluluk sınavlarına başvuru şartlarını taşıyan  5,6,7,8, 9,10 ve 11'nci sınıflar katılacak. 

Bursluluk Sınavı Nasıl Yapılacak?

Bursluluk sınavında ortaokul ve lise öğrencileri için derslerden farklı sorular sorulacak. Ortaokul 5,6,7,8. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinden 25'er adet soru sorulacak. ,Lise 9,10,11. sınıflara ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler derslerinden 25 soru sorulacak. Öğrencilere toplam 100 soru sorulurken bu soruların çözümü için 120 dakika verilecek.

Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İlk ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Sınava katılan öğrenciler meb.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sınav sonuçlarını öğrenecek. Değerlendirme işlemlerinin sona ermesiyle sınavda başarılı olan öğrencilere burs yardımı yapılacak.

Sınav Giriş Belgeleri 1 Hafta Önceden Açıklanacak!

Öğrencilerin sınava girecekleri adres, okul, salon ve sıra belgeleri sınav tarihinden (5 Eylül) 1 hafta önce adayların erişimine açılacak. Sınav giriş belgesinde adayların uymaları gereken sınav kuralları, adayların güncel çekilmiş fotoğrafları yer alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi