Bakanlıktan açıklama: ABD'ye sert tepki: Kabul etmiyoruz

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD'nin açıkladı göçmen programı hakkında sert açıklamada bulundu. Bilgiç, “Türkiye olarak, ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz” dedi.

Bakanlıktan açıklama: ABD'ye sert tepki: Kabul etmiyoruz
Bakanlıktan açıklama: ABD'ye sert tepki: Kabul etmiyoruz
GİRİŞ 04.08.2021 01:34 GÜNCELLEME 04.08.2021 01:36
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD’nin açıkladığı, ‘ABD için çalışan Afganlar ve ailelerine yönelik göçmen kabul programı' hakkında, “Türkiye olarak, ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

''ABD'NİN ÜLKEMİZE DANIŞMADAN ALDIĞI KARARI KABUL ETMİYORUZ''

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç ABD'nin açıkladığı “ABD için çalışan Afganlar ve ailelerine yönelik göçmen kabul programı” hakkındaki soruya cevap verdi. Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığının 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, ABD devleti, ABD merkezli STK’lar ve basın kuruluşları için çalışan Afganlar ve ailelerine yönelik göçmen kabul programı ile Afganların ABD'ye göç başvurularının bağlı oldukları kuruluşlar aracılığıyla üçüncü ülkelerden alınacağı belirtilerek, başvurular için Türkiye’yi işaret edildiğini hatırlattı. Bilgiç, ABD’nin açıklamasının bölgede büyük bir göç krizine neden olacağını ve göç yollarında Afganların acılarını artacağını, soruna bölge ülkeler arasında çözüm bulmak yerine Türkiye’nin rızası olmaksızın çözüm aranmak istemesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Son 7 yıldır dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin yeni bir göç krizini üçüncü bir ülke adına üstlenecek kapasitesi bulunmadığını vurgulayan Bilgiç, “Türkiye olarak, ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz. ABD, eğer bu kişileri ülkesine almak istiyor ise doğrudan uçaklarla ülkesine nakletmesi mümkündür. Ülkemiz, hiçbir durumda üçüncü ülkelerin uluslararası sorumluluklarını devralmayacak, kanunlarımızın üçüncü ülkeler tarafından kendi amaçları için kötüye kullanılmasına izin vermeyecektir. Bölgemizde üçüncü ülkelerin kararları neticesinde yaşanan göç krizlerinin yükünün Türk milleti tarafından üstlenilmesini kimse beklememelidir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 91
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    tanımadığımız bilmediğimiz insanlarla her şeyi paylaşıyoruz. korkuyoruz .onlarda korkuyor olabilir. ama abd yada başka ülkeler neden onlara sahip çıkmıyor. bize gönderiyor. bu göçmenler abd ye çalışıyor bu iki kere iki dört gibi bir şey sınır kapıları açılsın göçmen kampları oluşturulsun.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir göçmenin bize faydası olmadı olmaz dünyaya bakın hangi ülkede göçmen halkın arasında ak parti bu göçmenler yüzünden çok oy kaybetti ve kaybediyor. bu dış güçlerin reisi zayiflatma oyunu bakan bey artık yeter derim reis bize ak parti bu ülkeye lazım .ak parti giderse kaybeden ülke olur
    Cevapla
  • Ali serik 2 yıl önce Şikayet Et
    Antalyamızıda suriyeli ve afganlılarlan doldurdunuz.yeter artık!!! Buradaki göcmenlerinde gitmesini istiyoruz...
    Cevapla
  • Ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne afganli nede suriyeli istemiyoruz bu ulke dilenciler ulkesi olduk avrupanin istedigi bu insanlarla tam bir ortadogu ulkesi olsun bizden uzaklassin belki ilerde bu insanlari bize karsi kullanacaklar cok dikkatli gelecegi iyi okumak lazim dis politikada bu gunleri okuyabilseydik esadla konusmak anlasmakla bu kadar bedel odenmezdi bu abd burada olmaz rusya iran suriye ile bu terorislerin topu buradan atilirdi
    Cevapla
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına biz kendi vatandaşımızla uğraşamıyoruz bide bu göçmenler gelmesin . Yol geçen hanına döndü bu ülke . Kültürel kimliğimizi kaybettik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı