Şehir hastanelerimiz Rusya’ya ilham oldu!

Pandemide başarılı bir sınav veren şehir hastaneleri, Rusya’nın da dikkatini çekti. Modeli başkent Moskova’ya taşıyan Rusya, 1600 yataklı ilk şehir hastanesinin inşasını hızla ilerletiyor.

Şehir hastanelerimiz Rusya’ya ilham oldu!
Şehir hastanelerimiz Rusya’ya ilham oldu!
GİRİŞ 05.08.2021 22:48 GÜNCELLEME 06.08.2021 02:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pandemide başarılı bir sınav veren şehir hastaneleri, Rusya’nın da dikkatini çekti.

Modeli başkent Moskova’ya taşıyan Rusya, 1600 yataklı ilk şehir hastanesinin inşasını hızla ilerletiyor. 800 yatağı hasta kabulüne başlayan hastanenin ilk bölümleri pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Geri kalan 800 yataklı bölümün iç düzenlemeleri sürüyor. Komunarka Hastanesi Başhekimi Denis Nikolayeviç Proçenko Türkiye’den davet edilen Dünya İslam Sağlık Birliği Başkanı Dr. Kasım Sezen’e hastane hakkında bilgi verdi. Proçenko, bu modeli bütün Rusya’da uygulamak istediklerini söyledi. Müstakil branş hastaneleri şeklinde inşa edilen hastanenin şu an için devlet tarafından yapıldığını söyledi. Daha sonra yapılacak hastanelerin devlet-özel iş birliği şeklinde Türkiye modeli şeklinde yapılacağını bildirdi.

‘TÜRK MUCİZESİ’ DİYORLAR

Hastaneyi ziyaret eden Dr. Sezen’in görüştüğü Rus yetkililer, Türkiye’nin pandemi döneminde sağlıkta ulaştığı noktayı gördüklerini söylediler. Bunun Rusya’da Türk mucizesi olarak adlandırıldığını belirttiler. Moskova’da iki hastane sahibi olan Müslüm Müslümov Dünya İslam Sağlık Birliğinin heyeti ile görüşmesinde, Rusya genelinde 20 özel hastane yapmayı düşündüklerini, bu hastanelerin inşası ve donanımı hususunda Türkiye ile iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

YORUMLAR 4
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    ne geregi var diyen muhalefete kapak olsun.
    Cevapla
  • PoYrAz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne gerek var boyle şeylere. Heykel neyinize yetmiyor.
    Cevapla
  • hakan bicer 2 yıl önce Şikayet Et
    reis ten rabbim razi olsun
    Cevapla
  • Sana hap yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu birde icimizdeki fanatikler kabullensede yapanlar morale gelsede daha iyisine iyisine yol acılsa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü