Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan Çine'deki yangınla ilgili uyarı

Bozdoğan ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi Beylikdere mevkisinde ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan Çine'deki yangınla ilgili uyarı
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan Çine'deki yangınla ilgili uyarı
GİRİŞ 06.08.2021 20:27 GÜNCELLEME 06.08.2021 20:27

Aydın'ın Bozdoğan ve Çine ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınamadı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Bozdoğan'daki yangının yayılmadan devam ettiğini fakat Çine'deki yangının ise yerleşim yerlerini tehdit eder boyutta ilerlediğini söyledi.  

Yangına karadan çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibiyle müdahale edilmeye başlandı. Havadan da uçak ve helikopterler söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çalışmaları incelemek için bölgeye gelen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, " Altıntaş Mahallesi kırsalında bugün öğle saatlerinde bir orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahaleler yapıldı. Şuan için tam olarak kontrol altına alındı diyemiyoruz ama bütün kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız yangına müdehale etti. Ve şuan çok yayılan bir şekilde devam etmiyor. Temennimiz bir an önce kontrol altına alabilmek"dedi.

Sabotaj iddialarıyla ilgili de konuşan Vali Aksoy, "Biz her bilgiyi değerlendiriyoruz şuan da elimizde somut bir bilgi yok. Ancak her ihbarı değerlendiriyoruz. Somut bir bilgiye ulaştığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Çine ilçesindeki yangının büyüdüğünü de belirten Vali Aksoy, şunları söyledi; "Çine'deki yangın devam ediyor, Ben de şimdi oraya gidiyorum.Biraz yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta doğru ilerliyor."

YANGIN BÜYÜYOR

Muğla'nın Yatağan ilçesinde devam eden yangın, rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi'ne ulaştı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürerken vatandaşlar bölgeden tahliye ediliyor. Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan ve 4 gündür devam eden orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları da devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü