Son dakika haberi: Aydın'da yangın büyüyor! Tehdit altındaki mahallelere tahliye

Son dakika: Aydın Çine'de devam eden yangının tehdit ettiği mahalleler tahliye ediliyor. Aydın Valisi, yangının çok yayıldığını söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 ilde 214 yangından 202'sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 06.08.2021 23:03 GÜNCELLEME 07.08.2021 09:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Aydın Çine'de orman yangınları etkisini artırarak devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini, Bozdoğan ilçesindeki yangının ise yayılmadan devam ettiğini söyledi.

Çine'de mahalleler tahliye edilmeye başlandı. 

VALİ AKSOY'DAN AÇIKLAMA

Çine'de incelemelerde bulunan Vali Aksoy şu bilgileri verdi:

"Tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık. Olası bir rüzgarın farklı yönde esmesi durumunda yangının yerleşim yerine intikali ve buralarda vatandaşlarımıza zarar vermesini önlemek amacıyla bu yönde aldığımız kararı muhtarlarımızla beraber değerlendirdik ve bu çalışmayı başlattık. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın birimleri burada fedakarca çalışıyor. Yangının özellikle yerleşim yerlerine zarar vermemesi adına tüm önlemler alınmaya gayret ediliyor. Şu anda alanda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte yaklaşık olarak Yatağan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlık alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiriyoruz."

Kriz masasındaki toplantıya katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 15 arazöz, 15 itfaiye aracı ve 200'den fazla personel ile yangına müdahale ettiklerini belirtti.

PAKDEMİRLİ: 209 YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 47 ilde 209 orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli, 5 ilde 13 orman yangınının sürdüğünü aktardı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: 202 YANGIN KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 46 ildeki 214 orman yangınından 202 tanesinin kontrol altına alındığını açıkladı. Erdoğan, "Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." dedi.

EZİNE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Tavaklı köyü Sazak mevkisindeki ormanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 1 helikopter ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 15 dönüm arazinin zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine İlçe Belediye Başkanı Güray Yüksel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tahsin Saruhan da bölgedeki çalışmaları takip etti.

MANİSA'DAN GÜZEL HABER

Manisa'nın Demirci ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı kırsal Mezitler Mahallesi Yaykın mevkisi yakınlarındaki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye, Demirci Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 10 arazöz ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Demirci Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tankerlerinin de kullanıldığı söndürme çalışmalarında, çevrede oturan bazı mahalle sakinleri traktörlerin arkasına bağladıkları tankerlerle yangına müdahale eden ekiplere su taşıdı.

Bazı mahalle sakinleri ise orman içindeki ekiplere çalışmalarında destek verdi.

Ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınan yangında 4 hektar genç orman alanı zarar gördü.

Ekipler, bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 24
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sıcaklarda bir cam parçası yetiyor yangın çıkarmak için ilegal piknik alanların etrafı parçalanmış cam şişesi dolu neticede yangın çıkmasını kolaylaştırıyor!
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    chp liler oturdukları yerden kendilerini başkan zannedip emirler yağdırıyor, halka sözüm ona, vazifesini yapmayan bir devlet varmiş gibi algı olusturup anca Ortalık kışkırtıcı pozisyon almak . Ey chp seni hiç görmedik bu yangınları söndürmeye çalıştığını? anca boşa konuş
    Cevapla
  • şenol 19 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimseyi tanımıyor sevgi saygı diye birşey kalmadı Allahın takdiri utanma namus bitti ülkede kıyamete yaklaşıyoruz
    Cevapla
  • Aslann 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzaydan gizli lazer deneyi yapan bu yangınlara sebeb veren durum olabilirmi ??
    Cevapla
  • Bir kadın 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba istihbarat zayıf mı?Neden daha önce minik de olsa yangınlar hakkında bilgi saglanmadı.İstihbaratın daha iyi çalışması gerektiğini düşünüyorum.Ona göre devletimiz tedbirini almalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açıldı, yeniden otopsi yapılacak
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu