İstanbul'da eş zamanlı dev operasyon: 241 gözaltı 196'sı kaçak göçmen

Bahçelievler'de 40 ruhsatsız geri dönüşüm ve hurda atık toplama alanına yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 241 kişi gözaltına alınırken, yabancı uyruklu 196 kişi Tuzla İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.

GİRİŞ 07.08.2021 10:57 GÜNCELLEME 07.08.2021 11:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bahçelievler ilçemizde ruhsatsız olarak çalışan, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyebilecek yerler için Valiliğimize, Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza yoğun şikayetler ulaşmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde ilçemizin Cumhuriyet, Soğanlı, Hürriyet, Kocasinan Merkez, Şirinevler, Yenibosna Merkez, Çobançeşme, Fevzi Çakmak ve Zafer Mahallelerinde 40 ruhsatsız geri dönüşüm ve hurda atık toplama alanı tespit edilmiştir. Atık toplama faaliyetinde çoğunlukla düzensiz göç kapsamındaki yabancıların, sağlıksız ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırıldıkları anlaşılmıştır. Söz konusu olumsuzlukların giderilmesi ve hemşehrilerimizin yoğun şikayet ve taleplerinin karşılanması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda; Bahçelievler Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Bahçelievler Belediye Başkanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince bugün eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirilmiştir” denildi.

"HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZ İÇİN HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamanın devamında ise "Gerçekleştirilen uygulamada; Bahçelievler Belediyesine ait 158 araç ve 426 personel ile 900 polis ve jandarma görevlendirilmiştir. Bu uygulamada görev yapan valilik, kaymakamlık, jandarma, polis, belediye, göç idaresi ve sağlık personelimize gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bahçelievler ilçemizin sakinlerine gösterdikleri duyarlılıklar nedeniyle teşekkür ediyor; hurda atık malzeme toplayan düzensiz göçmen veya geçici koruma kapsamındaki şahısları zabıta ve polis ihbar hatlarına bildirmelerini bekliyoruz. Şehrimizde insan ve çevre sağlığına zarar veren hurda atık toplama alanlarının tekrar oluşmaması için, daha temiz bir çevre, huzur ve güvenliğimiz için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada operasyonlarda 241 şahıs hakkında işlem yapıldığını, (196 yabancı uyruklu, 45’i Türk vatandaşı) 572 çek çek arabası alındığını, yabancı uyruklu şahısların Tuzla İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildiği belirtildi. Yapılan aramalarda ise 2 kuru sıkı tabanca ve şarjör, 1 ruhsatsız tabanca ve 3 adet şarjör, 54 adet fişek, 2 adet muşta ele geçirildiği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin her ilinde böyle olması gerek
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece hurdacılara değil,Aksaray -Gedikpaşa arasındaki işyerleri hamallık yapan kaçak göçmen kaynıyor,bilhassa Afrika kökenliler.
    Cevapla
  • poyrazi 2 yıl önce Şikayet Et
    sığınmacı mülteci adamların ahlakı anlayışı kültürü algıları farklı biz zaten çok renkli bir ülkeyiz daha yek vücut olamamanın acısını yaşarken ilerde başımızın dahada ağrıyacağı bir topluluğu kabul etmek ve onlara hertürlü imkanı sağlamak vatandaşımızın ülkeye olan aidiyet duygularını sorgulamasına sebep verir ben akaryakıt istasyon işletmecisiyim işyerimin sahası ve etrfında 50 mülteci ile karşı karşıya kalıyorum sahanın içinde duvarın dibinde çimlerin üzerinde uzananlar kendi evlerinde bu şekil hareket edemezler onlarca defadır uyarıyorum bizim bayan müşterilerimiz var bu şekil uzanmak doğru değil dememize rağmen kime anlatacaksın adamlar oralı bile olmuyor bizi bıktırdılar
    Cevapla
  • Vatan sevdalisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur operasyonlarin butun ilerde en az haftada ayda 1 kez yapilmali eline bir insan ceker araba alan yabanci uyruklu insanlar hurdaciliga yoneliyor aurica duzensiz olarak ulkemizde bulunan ve evlerde hizmetcilik yapan yabancilarada gereginin yapilmasi lazim bunlarda ulkemizde bir kambur biline hele meslekten atilan asker polis vs bunlara kol kanat geriyormus gibi gozukerek kacak gocmenlerin kalmalarini saglayarak ayrica helir elde etmekteler
    Cevapla
  • SERKAN61 2 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik operasyonlar sokaklar göçmen kaynıyor ne kimlikleri var nede başka bişey polis görse bile görmezden geliyor ne yapacak ki sınır dışımı? bazen metroda türkçe konuşan birine rastlayamıyorum kendi ülkemde yabancı gibiyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?