Sanatçılar Girişimi'nden tepki çeken "kaygılıyız" bildirisi

Bir grup sözde sanatçının 'Sanatçılar Girişimi' adı altında 'kaygılıyız' mesajıyla başlattığı Başkan Erdoğan karşıtlığı ve ideolojik söylemlerle bezeli imza kampanyası tepki çekti.

Sanatçılar Girişimi'nden tepki çeken "kaygılıyız" bildirisi
Sanatçılar Girişimi'nden tepki çeken "kaygılıyız" bildirisi
GİRİŞ 07.08.2021 17:43 GÜNCELLEME 07.08.2021 18:18
Bu Habere 592 Yorum Yapılmış

Uluslararası platformda "Help Turkey" kampanyasıyla Türkiye'yi aciz göstermek için başlatılan, muhalefetin ağız birliği ederek hükümeti yalan ve iftiralarla karalama girişimi şimdi de 'Sanatçılar Girişimi'nin başlattıkları imza kampanyasıyla yeni bir boyut kazandı.

HEDEFTE ERDOĞAN VE BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR

Türkiye kaygısıyla değil Başkan Erdoğan karşıtlığı ve ideolojik sebeplerle kaleme alınan bildiri göç, ekonomi, Türk Tipi Başkanlık Sistemi konularında provokatif ifadelerle servis edilerek 'tek adam rejimine' karşı seçim çağrısı yapıldı.

"Türk tipi başkanlık sistemi diye de adlandırılan tek kişi yönetiminin yarattığı sıkıntılar artarak sürmekte," diyen Sanatçılar Girişimi, açıklamada "Sorunların başında yargı güvenirliğinin yitmiş olması, yanı sıra da yasamanın elinin kolunun bağlanmış oluşu gelmektedir. Aynı zamanda iktidardaki siyasal partinin başkanı olan cumhurbaşkanının tek bir sözü her türlü yasanın üstündedir. Geçmişteki ve günümüzdeki monarşilerde bile görülmemiş bir uygulamadır bu" denildi.

KIŞKIRTICI DİL: ALT ÜST OLUŞA SÜRÜKLENİYORUZ

Ülkemizin afetlerle boğuştuğu günümüzde felaket tellallığı yapılan bildiride birlik olma çağrısı değil kışkırtıcı bir dille şu ifadeler kullanıldı;

Şu günlerde ülkemizi kasıp kavuran yangın felâketinde görüldüğü gibi yönetim hiçbir sorumluluk kabul etmemekte, toplumun gözünün içine bakarak sorumluluğu başka kurumların üzerine atmada çekince görmemekte, toplum bütün bireyleri ve kurumlarıyla gerçek dışı, kabul edilemez bir ortama ve bir alt üst oluşa doğru sürüklenmektedir.

İMZA ATAN İSİMLER

Açıklamada imzası olan sanatçıların isimleri ise şöyle:

"Mehmet Aksoy (Heykeltıraş), Erdal Alova (Şair), Erendiz Atasü (Yazar), Hikmet Altınkaynak (Yazar), Erdal Atabek (Yazar), Orhan Aydın (Oyuncu), Rutkay Aziz (Oyuncu – yönetmen), Edip Akbayram (Müzisyen), Ayten Akbayram (Seramik sanatçısı), Nazım Alpman (Yazar), Feridun Andaç (Yazar), Mahmut Kemal Arslan (Ressam), Bedri Baykam (Ressam), Sibel Baykam (Yazar), Ataol Behramoğlu (Şair – yazar), Nihat Behram (Şair – yazar), Nevra Bucak (Yazar), Salih Bolat (Şair), Uğur Büke (Çevirmen), İbrahim Baştuğ (Şair), Mazlum Beyhan (Çevirmen), Gülsüm Cengiz (Yazar), Nevzat Çelik (Şair – yazar), Numan Çakır (Oyuncu), Füsun Demirel (Oyuncu), Melike Demirağ (Oyuncu – müzisyen), Gültekin Emre (Şair), Haydar Ergülen (Şair), Ünal Ersözlü (Şair), Müjdat Gezen (Oyuncu-yönetmen), Salih Güney (Sinema sanatçısı), Yaşar Gündem (Oyuncu – yönetmen), Murat Havan (Ressam), Heval (Müzisyen), Meriç Hızal (Heykeltıraş), Barış İnce (Yazar), Ekrem Kahraman (Ressam), Hidayet Karakuş (Şair – yazar), Tuğrul Keskin (Şair), Fazilet Kendirci (Ressam), Arif Keskiner (Yapımcı), Tevfik Kızgınkaya (Yazar), Orhan Kurtuldu (Oyuncu), Macit Koper (Oyuncu), Zülfü Livaneli (Müzisyen – yazar), Ayşe Emel Mesçi (Oyuncu-yönetmen), Mehtap Meral (Müzisyen), Ceylan Mutlu (Ressam), Mustafa Mutlu (Yazar), İsmet Orhan (Yazar), Denizhan Özer (Ressam), Nebil Özgentürk (TV belgesel sanatçısı – yazar), Hasan Öztoprak (Şair – yazar), Adnan Özyalçıner (Yazar -TYS Başkanı), Zeynep oral (Yazar), A. Kadir Paksoy (Şair), Vedat Sakman (Müzisyen), Sali (Ressam), Cem Sağbil (Heykeltıraş), Suavi (Müzisyen), Yusuf Taktak (Ressam), Ahmet Telli (Şair), Cihat Tamer (Oyuncu), Cevat Turan (Yazar), Levent Üzümcü (Tiyatro sanatçısı), Hilmi Yarayıcı (Müzisyen), Özgür Efe Yeşilpınar (Oyuncu), Hüseyin Yurttaş (Şair), Ümit Zileli (Yazar)"

AK PARTİ'Lİ DAĞ: ERDOĞAN VE İSLAM KARŞITLIĞINI ÇAĞDAŞ OLMAK SANAN MÜSTEMLEKELERDEN MÜTEŞEKKİL!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Özal zamanında da bu müstemleke zihniyete sahip sözde sanatçıların olduğunu "Özal'ı hem indireceğiz hem hesap soracağız" başlığıyla haber olan gazete küpürü paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

Ülkemizde milli ve manevi değerlere düşman sözde sanatçı bir gürûh var. 

Bu arkaik, ırkçı zihniyet bırakın içinde bulunduğumuz çağı anlamayı, yüzeysel ezberlerin dışına çıkamayan Erdoğan ve İslam karşıtlığını çağdaş olmak sanan müstemlekelerden müteşekkildir.

İtibar etmeyiniz!

Özal'ı hem indireceğiz hem hesap soracağız

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 592
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Soytarılar vatan sız sıfatsızlar''''
    Cevapla
  • Emrah DURSUN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanatçı değil tam bir soytarı topluluğu. Böyle sanatçılar varken bizde düşmana falan gerek yok. Güya vatanser hepsi. Vatan hainleri. Allah hükümetimize yardım etsin. Sanatçılar bir yandan odalar diğer yandan. Hepsinin köküne kibrit suyu
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Pabucumun sanatçıları...
    Cevapla
  • M ali....... 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde sanatçı olan hangi milletin evlatları olduğu beli olmayan bu insanlardan tedirgin ve kaygiliyiz
    Cevapla
  • Erc 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı gudubet sıfatlar,kusturdular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi