İBB'den Rumeli Hisarı'na milyonluk saray gibi lojman! Dikkat çeken iddia...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Rumeli Hisarı'na yaptığı lüks lojmana milyonlarca TL harcandığı ve bu konutu Ekrem İmamoğlu'nun Eylül ayından itibaren kullanacağı iddia edildi.

İBB'den Rumeli Hisarı'na milyonluk saray gibi lojman! Dikkat çeken iddia...
İBB'den Rumeli Hisarı'na milyonluk saray gibi lojman! Dikkat çeken iddia...
GİRİŞ 07.08.2021 19:30 GÜNCELLEME 07.08.2021 20:12
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sarıyer Rumeli Hisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde yaptığı saray yavrusu lojmana milyonlarca lira harcandı. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Eylül ayında ikamet olarak kullanmaya başlayacağı iddia edilen boğaza nazır lojman için kaç milyon liralık harcama yaptığı belirlenemediğinden, masraflar tartışma konusu oldu. Mülkiyeti Robert Kolejinden İBB'ye geçen vakıf arazisinde başkanlık konutu yapıldığı iddia edildi.

Milyonlarca lira harcanan Rumelihisarı'ndaki binanın başkanlık konutu yapılacağı iddiaların sorulduğu İBB Başkanı İmamoğlu "İBB'nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir. Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar" dedi.

Rumeli Hisarı'nda İBB mülkiyetinde yapılan inşaat çalışmasında lüks malzemeler kullanılması, bu çalışmaya ne kadar masraf edildiğinin açıklanmaması tepkilere neden oldu.

Rumeli Hisarı Şehitlik Dergahı ve Naif Baba Tekkesi'nin arazisi içerisinde yer alan ve İBB'nin mülkiyetinde bulunan alana başkanlık konutu yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre milyonlarca lira harcanarak yapılan çalışmalarda bahçedeki 160 yıllık ceviz ağacının da kesilerek yerine kış bahçesi yapılması dikkat çekti.

Çalışmaların yapıldığı Fenerli Türbe Sokak'ta bulunan alan drone ile havadan da görüntülendi. Hummalı bir çalışmanın yapıldığı alanda bir kış bahçesinin olduğu, çevre düzenlemesinin yapıldığı görüldü. Bahçede havuz olarak yapılan büyük bir alanında daha sonra kapatılarak fonksiyon değişikliğine gidildiği dikkat çekti.

Rumelihisarı- Aşiyan Füniküler hattında incelemelerde bulunan İmamoğlu, Rumeli Hisarı'nda bulunan İBB arazisine başkanlık konutu yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, "İBB'nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir. Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar. Bunun nasıl yapıldığını da kamuoyu ile paylaşır. Bazı inşaatlarımıza gece girmeye çalışan ajanslar, yan duvarına tırmanıp görüntü almaya çalışan televizyonlar, böyle şeyler duyuyorum. O basına Allah akıl versin diyorum. Var olan Büyükşehir Belediyesi'nin binaları. Yeni bir bina yapmak yok. Tarihi eserleri koruyoruz, binaları restore ediyoruz. Senin gibi basın mensuplarının bize soru sormasını, binanın duvarından tırmanıp yan komşu binanın üstünden çıkıp kendi canını tehlikeye atacak komik komik işlere baş vurmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 103
  • Lojman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey İstanbu Makaryosunun Heykelini diken Yunan dostu Sayın Başkanın ismi Ekrem Yunanoğlu bu isim Yunan aşığı Başkana iyi yakışır. Bu güne kadar Chp den yağ kuyruğu, tüp kuyruğu sefalet başka birde İftira, yalanı iyi becerir Yunan oğluda bunlara gücu yetiyor.
    Cevapla
  • Bhhj 2 yıl önce Şikayet Et
    Son oturuşu olur inşallah
    Cevapla
  • FM.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca İstanbul da lojmanın yok mu yeni saray yapıyorsun ? Başka yer kalmadı mı Rumelihisarı da şehit mezarlığının arsasına yapıyorsun . Senden önceki belediye başkanları nerede kaldı sokakta mı yattılar? Sözde israfı bitirecektin yalanlarına inanan saflar oy verdi İstanbul'un içine ediyorsun.
    Cevapla
  • ferzande 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani külliye ye karşıydı bu zihniyet hepsi şov yalan.Allah etmeye iktidar olsalar milletin anasını ağlatır bu soyguncu takımı.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeee ekrem yee bu haklar ahirette müslümanlara çoook lazım olacak yiyin hırsızlar yiyin karınlarınızı haramla doldurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor