Son dakika: Yangınlarda tüm gözler o iki bölgede! Rüzgarın etkisiyle yeniden yayılıyor...

Son dakika: Orman yangınlarıyla mücadele 12. günde tüm hızıyla devam ediyor. Antalya, Bodrum ve Marmaris'teki orman yangınlarının söndürüldüğü 6 ayrı bölgede yangınların devam ettiği bildirildi.

Son dakika: Yangınlarda tüm gözler o iki bölgede! Rüzgarın etkisiyle yeniden yayılıyor...
Son dakika: Yangınlarda tüm gözler o iki bölgede! Rüzgarın etkisiyle yeniden yayılıyor...
GİRİŞ 08.08.2021 12:54 GÜNCELLEME 08.08.2021 16:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Muğla bölgesinde 10 gün önce başlayan orman yangınlarından Marmaris ve Bodrum yangınları kontrol altına alınırken, Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Seydikemer ve Milas’taki orman yangınları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Twitter sayfasından yapılan son paylaşımda "Son 11 günde çıkan 223 orman yangınının 217’sini kontrol altına aldık, 6 yangını söndürme çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam ediyor." ifadeleri kullanıldı. 

Hatay’ın Belen ilçesinde akşam saatlerinde 3 noktada aynı anda çıkan orman yangını ise kontrol atına alındı. Antalya'nın Kaş ilçesinde 5 ayrı yerde çıkan orman yangını söndürüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla'daki orman yangınlarını da söndüreceklerini belirterek, "Vatandaşlarımız müsterih olsun." dedi.

12. günde orman yangınlarının devam ettiği 6 bölgede söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman yangınlarıyla ilgili son bilgilere dakika dakika haberimizden ulaşabilirsiniz... İşte afet bölgelerinden son gelişmeler: 

12.40: Muğla'nın Yatağan ilçesi ile Aydın'ın Çine ilçesinde devam eden orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yatağan ilçesinden Çine’nin Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve rüzgarın etkisiyle yeniden Yatağan ilçesine yönelen orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

Sarp arazide devam eden yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi güçlükle sürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlarla Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisinden 200 kişilik ekip de katkı sunuyor.

Bölgede 6 Ağustos Cuma günü öğleden sonra yangın çıkmış, ilk belirlemelere göre 500 hektar alan zarar görmüş, 6 mahallenin belirli bölümleri tahliye edilmişti.

11.13: Muğla'nın Marmaris ilçesinin 7 kırsal mahallesinde 9 gün süren orman yangınlarında 13 bin 650 hektar kızılçam orman alanı zarar gördü. Büyük üzüntü yaşayan bölge sakinlerinden Özgür Korkut, "Keşke evim yansaydı ormanlarımız yanmasaydı. Bizim geçim kaynağımız ormanlardı" dedi. Yangınlar kontrol altına alınarak söndürülürken, bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

09.10: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Antalya, Bodrum ve Marmaris'teki orman yangınları söndürüldü” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, çıkan yangınlarla ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Ersoy, “Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü. Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen tüm Bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

00.10: Manisa'nın Saruhanlı ve Gördes ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

23.20: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'in Urla ilçesindeki orman yangınıyla mücadele için Ege Ordusu Komutanlığından personel ve iş makinesi görevlendirildiğini bildirdi.

23.05: Antalya'nın Kaş ilçesinde Yayla Çavdır Mahallesi'nde beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü. Yangınların söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yürütüyor. Öte yandan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

22.20: İzmir'in Karaburun ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yapılan ilk incelemede 7 hektar alanın zarar gördüğü öğrenilirken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

20.15: Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmasına devam ederken, ilk belirlemelere göre 2 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Kavaklıdere'de başlayan ve daha sonra Menteşe ilçesine sirayet eden orman yangını, Yılanlı ve Kozağaç Mahallesi’nin Batı istikametinde ve yukarısında Göktepe Kulesi'nin alt istikametinde devam ediyor. Aynı yangının Doğu istikametinde Yılanlı dağı bölgesinde kalan kısmında da yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Köyceğiz'deki orman yangınını söndürme çalışmalarında alevler üç koldan ilerliyor. Otmanlar Mahallesi civarında havadan ve karadan yoğun bir şekilde devam eden yangın söndürme çalışmaları, Çövmen Yaylası bölgesinde çalışmalara ağırlık verildi. Göynük kanyonu tarafında da ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın artması ile tekrar alevlenerek Yatağan bölgesine yayılırken Yava Mahallesi boşaltıldı. Rüzgar nedeniyle Hacıveliler Mahallesi bölgesinde yangın tekrar büyüdü. Ekiplerin hava ve karadan müdahalesi sürüyor.

Milas yangınından tek hatta devam eden yangın, rüzgarın etkisi ile tekrar dumanlar yükseldi. Uçak ve hava araçları tekrar parlama gösteren bölgelere yoğun sorti gerçekleştiriyor.

SEYDİKEMER'DEKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Karaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 4 ayrı noktada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için yürütülen çalışmalara bölge halkı da destek veriyor.

KAŞ'TA 5 YERDE ÇIKAN ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'nın Kaş ilçesinde beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü. Yayla Çavdır Mahallesi'nde beş ayrı noktada henüz belirlenemeyen nedenle aynı anda yangın başladı. Yangınları görenler, durumu itfaiyeye haber verdi.

Bölge sakinlerinin de söndürme çalışmasına destek verdiği yangınlara arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Yangınların söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yürütüyor.

Öte yandan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

HATAY'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın Belen ilçesinde akşam saatlerinde 3 noktada aynı anda çıkan orman yangını kontrol atına alındı.
Alınan bilgiye göre, Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi'nde ormanlık alanda akşam saatlerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan ve vatandaşların müdahale etmesinin ardından kontrol altına alındığı bildirildi.
Yangına 2 helikopter, 10 arazöz, 100 işçin müdahale ediliyor.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Otmanlar Mahallesi'nde devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının sürdüğünü ancak hızını yitirdiğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığını anımsatan Karaismailoğlu, bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Antalya için herhangi bir risk kalmadığını belirten Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"10 günlük süreçte tüm bakanlıkların, kurumların, belediyelerin cansiperane mücadelesi oldu. Bu büyük afetin üstesinden Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde geldik. Şimdi de Aydın civarında büyük yangınlar var. İnşallah kısa sürede bu yangınları da kontrol altına alacağız. Bir taraftan bu yangınları söndürmekle uğraşırken bir taraftan da yangından etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede kalıcı konutlar yaparak afetlerin izlerini ortadan kaldıracağız.

Muğla'da da bu yangınları söndüreceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Burada vatandaşlarımızla birlikte olduk. İnşallah onların dertlerini, sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Yangınla uğraşan arkadaşlarımıza moral ve motivasyon sağlıyoruz.

YORUMLAR 9
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ormanları yakanlar bakalim büyük ateş ten kacabilecek mi ?
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Kâfir planı yapar Hain terörist ormanı yakar Adı halkçı iyilikçi alkış tutar Memleket hainle dolu Bir dolara vatan satar Gece gündüz terörist hainle yatar Kendi menfaati uğruna vatanı yakar Memleket hainle dolu
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    مَا مِنْ مُسْلِمٍ يَغْرِسُ غَرْسًا أوْ يَزْرَعُ زَرْعًا فَيَـأكُلُ مِنْهُ طَيْرٌ أوْ إِنْسَانٌ أوْ بَهِيمَةٌ إِلاَّ كَانَ لَهُ بِهِ صَدَقَةٌ Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır. Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât,
    Cevapla
  • Admin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanun yok kanun.canik ülkem.
    Cevapla
  • Kimki 2 yıl önce Şikayet Et
    İdami getirin ormani yakanlari aninda yaktiği yerde sallandirin evimizi yakani seyredelimmi bu vatan bizim evimiz hapishaneler meclis milletinde sabri bi yere kadar devlet acilen idami getirmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...