Çavuşoğlu'ndan yangınlarla ilgili son dakika açıklaması!

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yangın bölgesinde son durumu aktardı. Yangından zarar görenlere sağlanacak desteklerden bahseden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Valilik, bugün ödeme yapacak" dedi.

Çavuşoğlu'ndan yangınlarla ilgili son dakika açıklaması!
Çavuşoğlu'ndan yangınlarla ilgili son dakika açıklaması!
GİRİŞ 09.08.2021 12:38 GÜNCELLEME 09.08.2021 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satı başları şu şekilde:

207'si kuruldu bugün 31 yaşam konteynırı daha çeşitli mahallelere kuruldu. Yağmurdan sonra daha önce talep etmeyen vatandaşların da talep ettiğini görüyoruz. İhtiyacı olan varsa söylesin. Şu ana 1052 kişiye 25 milyon 750 bin TL ödendi. Paramız var, bununla ilgili sıkıntı yok. Yangınlar tamamen kontrol altında.

Geri kalanı da resmi işlemler bittikten sonra ilk onar bin TL'yi ödemiştik, geri kalanını da ödeyeceğiz. 45 iş yeri Antalya'da zarar gördü yangında. Valilik bugün ödeme yapacak. Önemli bir miktarı bugün iş yeri sahiplerine ödemiş olacağız. 93 araç hasar gördü, 16'sı traktör. 4'ü karşılandı, geriye kalanı da traktörü yanan vatandaşlara teslim edilecek.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Toplam hasar miktarı 2 milyon 55 bin TL. Yanan traktörlerin de bedeli var. Traktör dışında aracı yananlara 1 milyon 362 bin TL ödendi. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz Elbette tarım alanları ve hayvanlarımız da etkilendi. 43 mahallede hayvancılıkla uğraşan yaklaşık 11 milyon TL zararını tespit etti. Bu zararları birebir karşılayacağız. Yem ve saman ihtiyacını karşıladığımız gibi kış boyunca çiftçilerimizin ihtiyaçları da karşılanacak.

20 bin dekar tarım alanı etkiledi. Bahçelerin yeniden tesisi yapılacak, bu konuda çalışmalar başladı. Yanan tarım malzemeleri var, bu konuda çiftçimize destek vereceğiz.

"YANGINDAN ETKİLENEN MAHALLE SAYISI 59"

Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6 bin 359 olarak tespit edilmiştir.

AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgemize getirdi. 207'si kuruldu, bugün 31'i daha değişik mahallelere kurulacak.

Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek.

YORUMLAR 1
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    allah devlerimize zeval vermesin. bakin arkadaslar. butun ne hesabiniz varsa bir kenara koyup su yapilanlar cok buyuk ve onmli birsey. birakin geri odemeyi yangina mudahale de bide cok ilerde bu hukumet. aramizda o kadar nankor insanlar var ki. o insanlara sesleniyorum. baska turkiye yok baska dunya da yok. tek ricam derin dusunerek hareket etmeleri. cikarsiz menfastsiz dusunmeleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri