Afgan gazeteci Sunatullah Saadat Türk kadınlarına hakaret etmişti! Harekete geçildi

Sosyal medyada yayınladığı bir videoda Türkiye'de yaşayan gençlere hakaret eden Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 09.08.2021 23:57 GÜNCELLEME 10.08.2021 12:40
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, bazı yerel ve ulusal haber siteleri ile sosyal medya paylaşımlarında yer alan "Afgan sosyal medya kullanıcısı Türk milletine hakaret etti" şeklindeki haberlerde yer alan videonun tespit edildiği ve görüntüdeki kişinin yabancı uyruklu olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

Ömer Çelik'ten Türk kadınlarına hakaret eden Afgan gazeteciye sert tepkiÖmer Çelik'ten Türk kadınlarına hakaret eden Afgan gazeteciye sert tepki


Açıklamada paylaşımın suç ve suç unsuru içerdiği kanaatine varıldığı kaydedildi.

Şüpheli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan 216/1. maddesine göre, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

SAADAT: ÇOK PİŞMANIM

Hürriyet Gazetesi'nden Musa Kesler'e konuşan Saadat, çok pişman olduğunu, Özbekistan’da bulunduğunu, artık Türkiye’ye dönemeyeceğini söyleyerek "Artık nasıl döneyim? Türkiye’de hedef oldum. Videodan sonra 20-30 bin mesaj aldım. Hakaretler ve tehditler. Sıcakkanlı gençler var. Çok sert mesajlar attılar." dedi.

"TÜRKİYE’DE, HEP İNSANCA MUAMELE GÖRDÜM"

Afgan göçmen meselesinin siyaset konusu olduğunu söyleyen Saadat, Kesler'e şu ifadeleri kullandı; 

Video sosyal medyada yayımlandıktan sonra Türkiye’den bir kadın bana ulaştı. Konuştuklarımın ne kadar haksız olduğunu söyledi. Çok nazik ve anlayışla söyledi. Ne kadar hata ettiğimi o zaman anladım. Şimdi de çok pişmanım.

Ben Türkiye’yi ve Türk insanlarını seviyorum. Bir sene kaldım Türkiye’de, hep insanca muamele gördüm. Ben de hiç hukuk dışına çıkmadım.

Arkadaşlarıma da hep bu ülkeye saygı duymalarını telkin ettim. Manavgat yangınında biz de çok üzüldük. Paylaşımlar yaptık. Şimdi Afgan göçmen meselesi sıcak bir siyaset konusu. Partiler çekişiyor biz arada kullanılıyoruz. Türkiye’den biz bir kötülük görmedik.

NE OLMUŞTU?

Kendini gazeteci olarak tanıtarak sosyal medya ve Youtube'da videolar çeken Sunatullah Saadat isimli bir Afganın, Türk kadınlarına ve son dönemde mültecilerle ilgili çıkışlarıyla gündeme oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret ettiği video büyük tepki çekmişti.

Paylaştığı videoda Türklere yönelik "Göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak kadınlar çıkıyor. Sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" ifadelerini kullanan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a da ağır hakaretlerde bulunan Saadat, sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerin hedefi oldu.

YORUMLAR 45
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    İyiki özbekistandaydın yoksaa ... kötü olurdu
    Cevapla
  • hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin lafını ettiğin Türk kadınları kurtuluş savaşında 7 düvele meydan okuyan bir milletin kahraman kadınlarıdır. Sen gazeteci müsveddesi, "önce namusunuzu, topraklarınızı amerikalılardan kurtarın" . İkinci sözümde bu adamı haklı görenlere, unutmayın ki 15 Temmuzda bu millet birlikte sokağa çıkarak hainlerin üstesinden geldiler, sizlerden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • kaç kişi kaldı 2 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin kadınlardan kaç kişi kaldı.Bi anlmda kültürel anlamda işgal edildik... Ve başarılıda oldular.Kadınlarımız podyuma çıkar gibi evden çıkıyorlar.Halimiz bu...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    laik-entel sosyete kızlar var aşırı özgür afganistanda inek-eşek bu kadar özgür değildir onların sorumluluğu vardır bi tarafını acınca marifet sanan kızlarımızda var afganlı genç haklı ancak her doğru heryerde söylenmez dışarda yangın aramayın sokaklar-pilajlar-oteller-parklar yanıyor her yer açık saçık dolu manevi yangın daha felaket gençler elden gidiyor ve yanıyor buna çare bulun
    Cevapla
  • Seher 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep böyle oluyor bizim ülkemizde kalıyorlar sonra bize hakaret ediyorlar bizim insanımızda saf saf muhacir kardeşim diyip duruyor...
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan askerlerine memleketi teslim edip kaçan kişi bizi beğenmiyor. Ne günlere kaldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'