Son Dakika: Burdur Bucak'ta orman yangını

Son Dakika: Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

GİRİŞ 11.08.2021 13:30 GÜNCELLEME 11.08.2021 17:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Burdur'un Bucak ilçesi Çobanpınarı köyündeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda orman ve itfaiye ekibi, yangına karadan ve havadan müdahale ediyor. Yangın nedeniyle 3 evin hasar gördüğü Çobanpınarı'nın Sarıdere Mahallesi boşaltıldı. Kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, Isparta- Antalya yolundaki 'Karacaören- 1' ve 'Karacaören- 2' barajlarının olduğu noktaya yaklaştı.

KÖPEĞİNİ YANGINDAN KAÇIRDI

Çobanpınar köyünde öğle saatlerinde başlayan yangın, ikiye bölündü. Alevler hem Kargı köyüne hem Karaağaç Mahallesi'ne doğru ilerliyor. Yangına karadan müdahale edilen arazözlere bölgedeki halk da destek veriyor. Havadan 1 uçak ve 5 helikopterle müdahale devam ederken, bazı evler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Karaseki köyünde yaşayan ve yanan evinden son anda kurtulan Fatma Avcı, bir anda alevlerin ormanın içinden evine geldiğini söyledi. Koşarak kurtulduğunu belirten Avcı, “Bir anda görünce sağa sola koşarak kurtuldum. Keçilerin kapısını açtım, onlar kendilerini kurtardı. Bir ineğim vardı, onu bıraktım gitmedi. Kapısını kapattım 'Belki yanmaz' dedim. Çok şükür, o da kurtulmuş yanmamış ama evim tamamen yanmış" dedi.

Yangın sırasında 1 kişi de Kangal cinsi köpeği 'Lupi'yi alandan uzaklaştırmak için büyük çaba harcadı.


KÖYLER BOŞALTILDI

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınarı köyünde başlayan orman yangını Karaseki köyünün Özkaraseki Mahallesi'ne sıçrayınca evler boşaltıldı. Yangın nedeniyle Kocaeliler Beldesinin Gökalan ve Çınar mahallesi, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı köyü ve Çobanpınarı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına, 7 helikopter ve 3 uçakla müdahale ediliyor. Bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekildiği kaydedildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Böylece bütün ormanlarımızı yok. Edecekler niye seyrediyoruz Suriye'de ırak ta mahmur da nerede pkk varsa yangınlar çıktığı andan itibaren kesintisiz gece gündüz hava saldırılarında bulunmalı idik karadan da birliklerimiz girmeli idi açıkça üstlendi hainler biz böyle seyrettikce daha çok canımızı yakarlar şimdi başlayalım harekata zararın neresinden dönersek kârdır ama mutlaka başlayalım neden yapamıyoruz neden
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangınları yöre halkına bırakırsanız hemen söner... Ormancı geldimi sönmez. Halk kıl kapar....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada