Erdoğan açık açık uyardı! Gereğini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

GİRİŞ 11.08.2021 22:06 GÜNCELLEME 12.08.2021 03:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Kanal D-CNN Türk ortak yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

'SOSYAL MEDYAYA OLUMLU BAKMIYORUM'

Erdoğan, yangınla mücadele sürecinde sosyal medyadaki dezenformasyonla da mücadele edildiği belirtilerek, "Bu konudaki yorumunuz nedir, bir düzenleme ihtiyacı var mı?" sorusu üzerine, "Ben şahsen bu sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum ve Meclis'in açılmasıyla birlikte de sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Çünkü bunlar salim akılları veya aklı selimlerin hedefini adeta saptırtıyor. Yani dürüst, doğru bir şeyi düşüneceğiniz yerde maalesef bu yalan yanlış haberlerle vatandaşımız çok farklı yöne doğru adeta evriliyor." dedi.

"MANİPÜLASYONUN, DEZENFORMASYONUN BİNİ BİR PARA"

Buna müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani her şeyi RTÜK ile çözelim. RTÜK neyle uğraşacak? Amerika'da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. 'Bizim Türkiye'de ofisimiz var' diyor. Yalan söylüyorsun Türkiye'de senin ofisin yok. Türkiye'de senin şu anda görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara, bunun bedelini bizim ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini, her şeyini ödeyeceksin. Açmadığın takdirde de bedelini ödeyeceksin. Bu noktadaki çalışmalarımızı Meclis'in açılmasıyla birlikte farklı istikamette takipçisi olarak yürütmemizin gereğine inanıyorum. Çünkü kurumlarımızın ve görevlilerimizin fedakarlıkla yürüttüğü yangınla mücadelemize gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Manipülasyonun, dezenformasyonun bini bir para. Buna nereye kadar tahammül edeceksin? Bu kadar gayret, bu kadar kahramanlar ortada canı pahasına koşacak, bunlar ise bunu söyleyecek. Artık bu yıkıcı faaliyetleri yapanlara bakıyor ve hiç şaşırmıyoruz. Ama hiç şaşırmadığımız gibi de bunların da diyoruz ki bir bedeli olsun artık."

"HİÇBİR DİJİTAL MECRA, HUKUKTAN AZADE DEĞİLDİR"

"Ekşi Sözlük"te yayımlanan, "halk ayaklanmak için daha ne bekliyor?" mesajıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı ifade edilerek, "Son dönemde bunların gündeme taşınmasının altında başka bir şey olabilir mi?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şunu bilmemiz lazım hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da gereği gibi bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere iftira, hakaret edilmesine, milli manevi değerlere küfredilmesine, ayaklanma çağrıları yapılmasına hiç bir şekilde müsaade etmeyiz ve bizim yargı sistemimiz de buna asla müsaade etmez. Bu platformda yalan haber, iftira, terör propagandası, darbe çağrısı ve ırkçılığın adeta yatağı olmuş vaziyette. İtibar suikastı, hedef gösterme ne ararsan bunlarda var. Dolayısıyla biz de bunların takipçisiyiz. Planlı, programlı olduğu çok bariz olan bu kampanyalarla halkımız sürekli olarak tahrik edilmeye çalışılıyor. Bir iftira, hakaret ve yalan tezgahı gibi bunlar çalışıyor. Adı üzerinde ekşi sözlük. Bayağı ekşi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • 1234512345 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu resimdeki sanatçı bozuntularının tamamını toplasan bir adam etmez. Tasmalı Pabucumun sanatçıları.
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis kapat gitsin nasil olsa Diktatör diyorlar varsin desinler Sosyal medyayi kapat.
    Cevapla
  • Matemetik 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç kaldınız. Sosyal medyanın bu hale geleceği belliydi.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Fonlananın önüne geçin hepsi aç kalsın hainler
    Cevapla
  • Tolgam 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın artık, vergi yok sorumluluk yok hainlik çok geç kalındı bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...