İHH ekipleri Batı Karadeniz’e sevk edildi

Batı Karadeniz’de meydana gelen selin ardından İHH Afet Yönetim Birimleri, c’ya sevk edildi.

İHH ekipleri Batı Karadeniz’e sevk edildi
İHH ekipleri Batı Karadeniz’e sevk edildi
GİRİŞ 12.08.2021 13:16 GÜNCELLEME 12.08.2021 13:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Batı Karadeniz’de sel felaketinin yaşandığı bölgelere İHH Afet Yönetim Birimleri'nden ekipler, bir yandan arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlıyor diğer yandan ise mağdurlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor.

7-11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sel ve su baskınları meydana geldi. Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop'un Ayancık ilçeleri selden etkilendi.

Afetin hemen ardından AFAD koordinasyonunda tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlandı. İHH Afet Yönetim Birimleri de çalışmalara tam kadro ile destek vermek amacıyla bölgeye ulaştı.

DALGIÇLAR BÖLGEDE

İHH Arama Kurtarma ekibinin öncelikli olarak başladığı çalışmalarda tahliye ve arama-kurtarma faaliyetlerine destek olunuyor. Kayıp ihtimallerine karşı dalgıçlardan oluşan İHH Sualtı Arama Kurtarma ekibi de Kastamonu Bozkurt’a yönlendirildi. Afetin ardından İHH sistemine kayıtlı bulunan gönüllü, bağışçı ve depremzedeler, İHH İletişim Merkezi’nce aranarak herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığı tespit edildi.

AFETZEDELERE SICAK YEMEK 

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki mega yangınlar sebebiyle Antalya’da bulunan İHH Mobil Aşevi ise sel bölgesine bugün ulaşarak afetzedelere sıcak yemek ulaştırmaya başladı.

KRİZ BİTENE DEK 

İHH Afet Yönetim Birimleri, kriz sona erene dek bölgede hem arama kurtarma çalışmalarına devam edecek hem de bölge halkına yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    el kaide karadenizde, bunun sonu iyi olmaz
    Cevapla
  • sur 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru konuş
    Cevapla
  • sur 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru konuş densiz
    Cevapla
  • Halil Kaleli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak yoksunu. İHH'nın canla başla çalışanlarına kurban olasın. Sen klavye başında kahramanlık yaparken, o insanlar evinden ailesinden uzakta, gönüllü olarak halkın yardımına koşuyor.
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    ne saçmalıyorsun ali bilerek mi konuşuyorsun rabbim düşmanıma bile böyle bir afat yaşatmasın oradaki insanların yerine kendini koy bak ne düşünüyorsun
    Cevapla
  • Dersimli 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma.senin beğenmediğim İhh nerde bir afet varsa oraya yardıma gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak